Това обяви министърът на правосъдието с публикация във фейсбук"В качеството

...
Това обяви министърът на правосъдието с публикация във фейсбук"В качеството
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Внесох законопроект за закриване на специализираните съд и прокуратура

Това разгласи министърът на правораздаването с обява във фейсбук

"В качеството си на министър на правораздаването внесох в Министерския съвет предложение за промени в Закона за правосъдната власт, с които се закриват Специализираният углавен съд, Апелативният профилиран углавен съд и съответните им профилирани прокуратури. Законопроектът урежда статуса на работещите в тях съдии и прокурори, както и приключването на висящите каузи при съблюдаване на правилото за непроменяемост на състав ", разгласи Йорданова.

"Демократичната общност е във война с модела на превзетата страна. Това е борба, която поведоха жителите през 2020 година на площадите. Това е борба, която продължаваме малко по малко по пътя към връщане на чувството за правдивост в българското общество. Това е правосъдната промяна ", написа още правосъдният министър.

"Въпреки че остава настрана от светлините на прожекторите, законопроектът планува още една значима смяна. Предлага се анулация на “кариерните бонуси” за членовете на Висшия правосъден съвет, основния контрольор и инспекторите от Инспектората към Висшия правосъден съвет и административните ръководители и техните заместници. Трябва да бъде прекъснато това незаслужено предимство за кариерно израстване - кариерното израстване на магистратите следва да зависи само и единствено от работата им точно като магистрати ", аргументира се министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР