В Благоевград под полицейски конвой пристигнаха бюлетините за вота. Помещението,

...
В Благоевград под полицейски конвой пристигнаха бюлетините за вота. Помещението,
Коментари Харесай

Полицейски конвой охранява 600 000 бюлетини за вота в Благоевград

В Благоевград под полицейски ескорт дойдоха бюлетините за вота. Помещението, в което ще се съхраняват до деня на изборите се намира в покрайнините на града.

Пристигнаха към 600 000 бюлетини за двата типа избори и малко над 1200 протокола за секциите в изборния регион. Предстои разпределението им за всяка една обособена община, като от Районната изборна комисия показаха увереността си, че в границите на два дни ще съумеят да се оправят с окомплектоването на книжата и материалите.

Ще се гласоподава в 443 секции с хартиени бюлетини и с машини, а в 124 секции единствено с хартиени бюлетини.

„ Надявам се в естествен порядък в границите на два дни да можем да се оправим със задачата по окомплектоване на книжата и материалите. Изборите са 2 в 1, което допуска, че работата, която би трябвало да се свърши, е два пъти повече. Най-вече поради двата типа бюлетини, които би трябвало да се разпределят, двата типа протоколи и помощни материали за сътрудниците в секциите. Около 40 000 по-малко са бюлетините за Европейски парламент, т.е. имаме и друг тираж на двата типа бюлетини ”, съобщи Мартин Бусаров, ръководител на РИК Благоевград.

ТЕМА преди 13 минути 213 преди 25 минути 262 преди 3 часа 554
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР