Това обясни пред журналисти правосъдният министър Надежда Йорданова преди началото

...
Това обясни пред журналисти правосъдният министър Надежда Йорданова преди началото
Коментари Харесай

Йорданова: Твърденията на Гешев са странни. ВСС е длъжен да разгледа освобождаването му по същество

Това изясни пред публицисти правосъдният министър Надежда Йорданова преди началото на съвещанието на Висшия правосъден съвет.

По-рано тази заран Гешев дефинира настояването на министъра като „ машинален общ брой от нейни свободни съждения “.

„ Това са погрешни политически изказвания - свободни цитати от разнообразни правила. Между трите няма никаква връзка, и трите нямат никаква връзка с Конституцията и законите на страната. От това правно нищо може да се види, че има надълбоко недоумение на конституционните правила в страната “, съобщи обвинител №1

По думите му мнението не е писано от адвокати. Според Иван Гешев има разбъркване сред пълномощията на следовател, прокурор, началник на профилираната прокуратура, заместник-главен прокурор и основен прокурор.

„ Действително актуалният състав на Висшия правосъден съвет от ден на ден демонстрира некадърност да се отнесе отговорно към своите пълномощия. Този факто обаче не може да ме откаже и аз да приема чувство за предрешеност на която и да е процедура. Изпълнявам своите пълномощия, дано пленумът на Висш съдебен съвет са понесе своята отговоноск за това по какъв начин извършва своите “, разяснява Йорданова.

„ Решението на Конституционния съд за освобождението на Иван Гешев удостоверява правото на министъра на правораздаването да прави сходни оферти. Длъжни са да го прегледат всъщност. Иван Гешев не е подхванал дейности за понижаване на нездравословните последствия, а в противен случай с дейностите и бездействията си ги е усилил “, съобщи още тя.

„ Процедурата за избор на идващ основен прокурор е доста ясна и е открита в Конституцията. В тази процедура не е посочено, че изпълнителната власт избира основен прокурор, в противен случай “, акцентира Надежда Йорданова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР