Това не трябва да продължава, украинският народ не трябва да

...
Това не трябва да продължава, украинският народ не трябва да
Коментари Харесай

Момчил Дойчев: Целият свят се изправи срещу подпалвача на трета световна война - Путин

" Това не би трябвало да продължава, украинският народ не би трябвало да бъде оставен самичък в тази война. Може да се създадат някои неща, свързани с снабдяване на това, от което се нуждаят - изтребителна авиация, тъй като силите им се изчерпват ".

Това сподели пред БНР доцент Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет в България.

Според него в ескалацията на военната инвазия на Русия в Украйна може да се стигне даже до това Владимир Путин да употребява нуклеарно оръжие. 

" Целият свят се изправи против подпалвача на трета международна война - Путин . Ние би трябвало да следваме единната евроатлантическа позиция. Струва ми се, че Съединени американски щати би трябвало да разгласят въздушното пространство над Украйна за неразрешена зона. Това е рисково, само че не виждам какво друго може да се направи ", разяснява той.

По думите му  украинските военни могат да си служат с изтребители МиГ и Су-25 , само че посочи:

" Това е техника, която ние имаме и  би трябвало да я доставим . Като виждам какво политическо управление имаме, не считам, че това ще стане.  От страна на вицепремиера Корнелия Нинова се саботира даже изпращането на обикновена военна помощ ".

Доц. Дойчев изрече мнение, че проф. Тодор Тагарев е трябвало да бъде министър на защитата, който да размени Стефан Янев. Той изрече мнение, че под напън на Българска социалистическа партия кандидатурата на Тагарев е била заменена от премиера Кирил Петков с дипломата Драгомир Заков.

" Призоваваме президента Байдън не просто да изявява състрадание, а да изпрати действителна военна помощ.  Путин няма да спре и когато унищожи Украйна. Непрекъснато ще блъфира с нуклеарна война , по същия метод, по който Хитлер блъфираше западните водачи през 1938 година Путин би трябвало да има отсреща си човек като Рейгън, като Маргарет Тачър, като Папа Йоан-Павел II, само че за жалост няма такива водачи към този момент . Да се надяваме да се появят ", разяснява още съпредседателят на Атлантическия съвет в България.

Той беше безапелационен, че войната в Украйна е посочила, че ние, като цивилизация, не сме подготвени да отговорим на брутална експанзия.

Интервюто на Снежана Иванова с доц. Момчил Дойчев в предаването " 12+4 "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР