Това не са някакви СРС-та, а някакви откъси - части,

...
Това не са някакви СРС-та, а някакви откъси - части,
Коментари Харесай

Николай Радулов: Записите с шефа на ВВС може да са скалъпени

Това не са някакви СРС-та, а някакви фрагменти - елементи, части. СРС по никакъв метод не могат да бъдат рязани и манипулирани, тъй като това ще значи, че диалозите не дават отговор на това, което ние слушаме. Това е неразрешено.
Това съобщи преподавателят по национална сигурност в Нов български университет проф. Николай Радулов пред БНР.

Според Радулов " и остарелият, и новият закон дават едно безкрайно право на подслушване, на който и да било български жител на територията на страната ".

" Тактически ход на службите е да подслушват на ръба на закона лица, които са свързани с интересуващи ги други лица ", добави професорът.

Радулов е безапелационен, че записите може да са резултат от скърпване от най-различни телефонни диалози. " Ние не сме сигурни и за участниците в тези диалози, и откакто имаме завършило дело, е явно, че до явяване в съда не е стигнало ", сподели той.

Ако това СРС е изпозвано, би следвало в границите на 10-дневен период или да се сътвори на негова база материално доказателство, или документите, материалите и всичко, което е обвързвано с този прийом, да бъде унищожено, изясни проф. Николай Радулов и съобщи, че в случай че не бъде унищожено, е закононарушение.

" Практика е да се бавят с унищожаването на такива материали, тъй като настояват, че има доста и има процедура. Несъмнено е, че е закононарушение потреблението на такива материали, който и да позволява разгласяването им ", счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР