Това накара отговорничката за набирането на военни - самата тя

...
Това накара отговорничката за набирането на военни - самата тя
Коментари Харесай

Пореден абсурд: Кралските военновъздушни сили спират да наемат бели мъже, за да постигнат невъзможното многообразие

Това накара отговорничката за набирането на военни - самата тя старши офицер - да подаде оставка в символ на митинг

Ръководителката на отдела за набиране на личен състав за Кралските военновъздушни сили (КВВС или RAF) подаде оставка в символ на митинг против така наречен „ ефикасна пауза “ при набирането на бели мъже, като опит да се укрепи броя на дамите и етническите малцинства в армията, настояват източници от защитата. Старшият офицер, каквото е нейното звание, връчи предизвестието си тези дни на фона на опасения, че всевъзможни сходни ограничавания върху наемането, колкото и краткотрайни да са, биха могли да подкопаят бойната мощ на КВВС, споделиха те.

Източниците от защитата упрекват основния маршал на авиацията сър Майк Уигстън, началник на КВВС, че по всяка възможност е подготвен да направи компромис със сигурността на Обединеното кралство във време на възходящи закани от Русия и Китай в гонене на въпреки и значими цели като възстановяване на многообразието и приобщаването.

Един от източниците в защитата означи по какъв начин военачалник сър Патрик Сандърс, началникът на армията, е сравнил днешните провокации пред сигурността с тези през Втората международна война, предупреждавайки, че Обединеното кралство е изправено пред своята нова 1937 година. „ Погледнете ръководителя на КВВС, който е подготвен да наруши оперативните условия на военновъздушните сили, единствено с цел да отговори на задачите по разнообразието “, сподели източникът. „ Мисля, че той би трябвало да бъде изваден от Министерството на защитата и да му се каже: Заемете се с същинската стратегия за защита.

Тези изказвания провокираха реакцията на Риши Сунак, един от двамата кандидати, които се борят за идващ министър-председател на Обединеното кралство. Говорител на предизборния му щаб сподели: „ Единственото нещо, което би трябвало да има значение при набирането, е характера на обособения човек, а не пола или цвета на кожата му “.

Говорител на КВВС оспори обвиняванията. „ Няма пауза в набирането на хора за КВВС и няма нова политика във връзка с осъществяването на условията за набираните фрагменти “, сподели той. „ Командирите на Кралските военновъздушни сили знаят доста добре какви са провокациите, пред които сме изправени, като за задачата работят по този начин, че да се притеглят и набират гении от всяка част от обществото във Англия. Както при Кралския флот, по този начин и при Британската войска, ние вършим всичко допустимо, с цел да насърчим набирането на чиновници от по-слабо показани групи и да подсигуряваме, че имаме разнообразна работна мощ. Кралските военновъздушни сили имат заслужена известност за оперативни достижения, които се основават на качеството на всички наши чиновници. Ние постоянно ще се стремим да наемаме най-хубавите гении, с които разполагаме “.

Но различен от източниците на защитата настоя, че фактически е имало „ ефикасна пауза “ при набирането на бели новобранци. Също по този начин в отговор на въпроси на „ Скай нюз “, представител на Министерството на защитата сподели: „ Оперативната успеваемост е от първостепенно значение и никой не принизява стандартите, с цел да се причисли към Кралските военновъздушни сили. КВВС набира чиновници за доста специалности и, както останалата част от въоръжените сили, е решена да бъде мощ, която е огледало на обществото, на което служи за отбрана. "

Нито един от представителите не разяснява оставката на ръководителя на КВВС, отговарящ за набиране на новобранци. КВВС нормално не разяснява обособени свои лица.

Всички досегашни държавни управления са предизвиквали и трите въоръжени сили - Кралските военновъздушни, армията и Кралския флот - да подобрят статистиката си за многообразието в специалността, която обичайно е била най-вече бяла и мъжка. Това е цел, поддържана и от шефовете на защитата. Адмирал сър Тони Радакин, началникът на Въоръжените сили, употребява първата си обществена тирада, с цел да подчертае значимостта на устрема към по-голямо многообразие. Той сподели, че „ тук приказваме за тъга “. „ Скръбта от наличието на прекомерно малко дами. Скръбта от това, че не отразяваме етническото, религиозното и когнитивното разнообразие на нашата нация “. Министерството на защитата разгласи, че има за цел да усили съотношението на дамите новобранци, постъпващи във въоръжените сили, до 30% до 2030 година Сега те са към 12%.

КВВС - която беше първата от службите, която отвори всички свои позиции за назначение на дами и към този момент има най-високото съответствие на дами - се стреми да отиде още по-далеч. Там желаят съотношението на новобранците дами от военновъздушните сили да доближи 40% до края на десетилетието - повече от двойно повече от настоящето равнище. Целта за етническите малцинства пък е да доближат 20% от всички новобранци във военновъздушните сили в границите на същия интервал от време, спрямо към 10% в този момент.

Проблемът, с което се сблъскват офицерите по набиране на личен състав, е, че дамите и етническите малцинства нормално отбягват избрани области на службата, като да вземем за пример пехотните сили на КВВС. Наемането на бели мъже подсигурява запълването на тези жизненоважни функции, само че за сметка на разнообразието. Висшето командване наподобява дава приоритет на разнообразието пред оперативните потребности, съгласно източници от защитата. Те споделиха, че отделът за набиране на личен състав на КВВС на процедура е заповядал да се спре набирането на бели мъже с вярата, че през актуалната финансова година повече места ще могат да бъдат заети от дами и представители на етническите малцинства.

„ Всички ние в действителност сме за разнообразието и желаеме да забележим по-добро посланичество, но… упоритостите, с които са спуснали равнища за процентен набор за етнически малцинства са безспорна полуда, сподели един от източниците. - Няма научна или културна основа за тези съответни проценти. “ Друг източник назова поставените цели за полово и расово многообразие „ невъзможни “. „ Изглежда целият този напън е и предиздвикал ръководителя на отдела за набиране и асортимент да връчи предизвестието си, защото не желае да извърши такова искане “, споделиха източници от отбраната.

Източници от защитата означиха, че от 2019 година насам КВВС са подхванали стъпки, с цел да бъдат по-приобщаващи, като да вземем за пример смяна на термина „ авиатор “ (airMAN), като в този момент се употребява „ летец “ (aviator), да се заобикаля по-специфично определение за пола (от airman, man – мъж), военните чиновници да се посочват с полово неутрални местоимения и с позволението да се пускат бради поради наетите около разнообразието бойци мюсюлмани.

Източник :

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР