Това масло е най-близкото до себума, който се произвежда от

...
Това масло е най-близкото до себума, който се произвежда от
Коментари Харесай

Ще се изненадате от страхотните свойства на това масло за кожа и коса

Това масло е най-близкото до себума, който се създава от човешкия организъм. За това и е толкоз постоянно употребявано в козметичните артикули, шампоаните и лекуването на кожни проблеми. То въздейства изцяло на кожата, косата и порите и има необятно приложение в козметичната промишленост.

Как да се оправим със сухата кожа на лицето

Лице и кожа
Какви са изгодите от ореховото масло
Ползите от ореховото масло са доста. Също по този начин оказва помощ за унищожаване на гъбични инфекции, без значение дали по кожата или скалпа, като по...
Прочети повече
Маслото от жожоба (или хо-хо-ба) е потвърден бранител на лицето и кожата от бръчки и нездравословните външни въздействия. То не запушва порите както вършат другите масла и не предизвиква появяването на черни точки и акне.

Антибактериално е и работи добре на проблематична кожа. Използва се още при изглаждането на стрии и лекуването на екземи, заради противовъзпалителното си деяние.

Козметиката

В козметичната промишленост се влага в производството на балсами за устни и червила, тъй като чисти насъбраните мъртви кафези и ги заменя с нови, по този начин прави устните гладки и меки.

Грижа за тялото
Защо съседката заобикаля да готви с ТЕЗИ мазнини
Въпросът по отношение на мазнините, с които би трябвало да се готви, е много противоречив. Някои хора се ориентира към маслото, други към зехтина и растит...
Прочети повече
Жожоба може да се употребява в комбинация с какаово или шеа масло, като слънцезащитен мас и крем след изгаряне. Не разрешава на нездравословните слънчеви въздействия да стигат до кожата и за резервира здрава и еластична.

Искате гъста и красива коса? Използвайте ТЕЗИ масла

Грижа за косата

В композиция с масло притежател, като кокос, жожобата може да се ползва непосредствено върху суха, изтощена и третирана коса, с цел да запълни дупките в косъмчетата и да направи косата плътна и мека. Препоръчват се дълготрайни маски, като косата се намазва вечер и престоява до сутринта за оптимален резултат.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР