Това коментира пред журналисти днес министърът на транспорта Ивайло Московски

...
Това коментира пред журналисти днес министърът на транспорта Ивайло Московски
Коментари Харесай

Московски: 26 шофьори на ”Юнион Ивкони” имат актове

Това разяснява пред публицисти през днешния ден министърът на превоза Ивайло Московски във връзка злополуката с рейс на "Юнион Ивкони ". Според Министерство на вътрешните работи най-вероятно отмалялост на лидера и загубване на надзор при ръководството е причина за случая.

Според Московски, актовете глобяват активност на компанията, без значение дали са осъществени от водачи или от админ. Министърът на превоза бе запитан за какво има разминаване в оповестените от него през вчерашния ден 28 общо издадени акта и посочените от превозвача единствено два такива.

"Нямам за цел да се състезавам и да броя актове. Ако аз обаче бях на мястото на хората, които управляват компанията, и държавен орган ми глоби 26 лидера или някакви други нарушавания бих взел ограничения. В противоположен случай виждате до какво се стига ", разяснява министърът.

Ивайло Московски уточни, че писането на актове не е самоцел, а знак, сигнал, че нещо в системата не работи и "ако не дай си Боже в този момент имаше жертви, всички горко щяхме да съжаляваме ".

По думите на министъра най-силното нещо е предварителната защита и той е безапелационен, че при толкоз установени нередности, фирмите би трябвало да правят превантивни действия и да взимат своевременни ограничения. Според Московски не е било редно и лидер, назначен единствено преди месец да бъде пускан самичък "на дълъг, тежък маршрут, без да се приспособява към компанията, към правила и правила ".

Днес от управлението на "Юнион Ивкони " оповестиха, че ще дадат конференция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР