Това коментира политологът от изследователски център Тренд Димитър Ганев, предаде

...
Това коментира политологът от изследователски център Тренд Димитър Ганев, предаде
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ротацията на кабинети не е прецедент в историята н...

Това разяснява политологът от проучвателен център " Тренд " Димитър Ганев, съобщи БНР.

Той напомни обстановката с кабинета " Беров ", която е съвсем аналогична. 

 

" Второто държавно управление би трябвало да е с мандата на партия ГЕРБ, редом ще се смени и ръководителят на Народното събрание с представителя на ПП-ДБ Никола Минчев ", сподели още той. 

 

Политологът Димитър Ганев сподели, че след ротацията новият кабинет би трябвало да бъде определен с мандата на ГЕРБ, тъй като такава е политическата логичност: 

 

" Това, което ще имаме през първата половина на март, е просто нов кабинет в границите на това Народно заседание ".

" Такъв проблем имахме 1992 година, когато Филип Димитров не съумява да събере болшинство за избор на доверие. Това докара до оставка на държавното управление на Филип Димитров и с мандат на Движението за права и свободи се направи втори кабинет в границите на същото Народно заседание отпред с проф. Любен Беров ", напомни той.

 

" Единственият въпрос, който се повдигна, съгласно мен много ненужно, е дали това ще стане с мандат на ГЕРБ или на ПП-ДБ. Най-нормалното нещо е това да се случи с мандат на ГЕРБ, защото министър-председателят е от тяхната партия и второ, тъй като няма потребност да се удължава тази конституционна процедура с още една седмица или даже може би повече - да се чака втори мандат за ПП-ДБ ", сподели още Ганев.

 

Въпрос на договаряния е с чий мандат ще бъде формирано държавно управление след ротацията през март,, съпредседател на " Демократична България ", потърсен за коментар по отношение на медийни изявления, в които се цитира Росен Желязков от ГЕРБ.

 

Според изявленията Желязков твърди, че след ротацията държавното управление ще е мандат на ГЕРБ.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР