Служебното правителство смени ръководството на Комисията за защита на потребителите

...
Служебното правителство смени ръководството на Комисията за защита на потребителите
Коментари Харесай

Правителството смени целия състав на Комисията за защита на потребителите, Мария Филипова е новият председател

Служебното държавно управление смени управлението на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) на 22 май. Досегашният ръководител Стоил Алипиев и двамата членове на комисията Ангел Джалев и Константин Арабаджиев са освободени.

Председател става Мария Филипова. Вчера Народното събрание одобри оставката ѝ от зам.-председателския пост в Комисията по финансов контрол, която бе подадена предходния ден. Тя ръководеше ръководство „ Надзор на капиталовата активност “ в КФН

За работата на остарялото управление на КЗП в Инспектората на Министерството на стопанската система и промишлеността са постъпили общо 132 сигнала, ориентирани против активността му. При осъществените инспекции от страна на Инспектората на МИИ е било открито, че в огромната си част описаните изказвания в сигналите дават отговор на действителността, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

Установените от инспектората нарушавания най-често се отнасят до неспазване на законоустановени периоди, посочени в Закона за отбрана на потребителите, неизвършване на инспекция по всички проблеми и въпроси, повдигнати от потребителите в подадените от тях тъжби, редовно неработеща електронна система/електронен портал за подаване на тъжби. Установени са още нарушавания, позволени при обезпечаване на кадровата обезпеченост на КЗП, включително назначение на чиновници и преустановяване на служебни и трудови правни отношения в нарушаване на трудовото законодателство, регистрират от Министерски съвет.

Твърди се, че е имало непозволено подписани цивилен контракти, които съставляват „ скрити трудови контракти “.

Новото управление на Комисията за отбрана на потребителите е в състав: Мария Асенова Филипова – председател; Александър Ленков Колячев – член; Цветислава Захариева Лакова – член.

Мария Филипова е магистър от Университета за национално и международно стопанство, компетентност “Право “, с голям брой следдипломни квалификации и специализации в региона на банковото дело и финансите. Тя е с над 10-годишен опит в правната сфера. Работила е в Министерство на правораздаването, както и в дирекция „ Правна “ на Министерство на финансите, в Агенция по вписванията, Агенция за приватизация и следправатизационен надзор и други Беше заместник-председател на Комисията за финансов контрол, управляващ ръководство „ Надзор на капиталовата активност “, както и ръководител на Държавна комисия по хазарта.

Цветислава Лакова е правист с дълготраен опит в региона на комерсиалното право, право на индустриалната благосъстоятелност, отбрана на авторски и сродни права и цивилен развой.

Александър Колячев е икономист с повече от 10-годишен опит в пазарните изследвания, пазарното държание на субектите, сливания и придобивания, секторни разбори и антитръстови случаи както в конкурентни, по този начин и в контролирани стопански браншове, гласи визитката му, публикувана от кабинета.

 

 

 

 

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР