"Това, което зависи от "Има такъв народ", ще бъде направено

...
"Това, което зависи от "Има такъв народ", ще бъде направено
Коментари Харесай

ИТН: Умоляваха ни да направим правителство, но странно, че...

"Това, което зависи от "Има подобен народ ", ще бъде направено - като разговор, взаимни отстъпки, всичко належащо, с цел да бъде осъществено държавно управление в идващия парламент. Това, с което не трябва да вършим взаимни отстъпки никога, е решаването на най-наболелите проблеми, които ще ни застигнат със страшна мощ след месец. Това са проблемите в енергетиката, обществен проект, положението на бизнеса. Цялата тази обществена цена, която ще бъде платена от хората, за всички безумия, които бяха сътворени през последните 12 години - ще бъдат платени в този момент ", сподели основният секретар на "Има подобен народ " Виктория Василева предаването в "Денят ON AIR ".

Според нея в 45-ия парламент партиите на митинга са били по-сплотени.

"Изборите пристигнаха разследване на митингите, които продължиха няколко месеца. Но сякаш сътрудниците от другите две партии за първи път видяха опция ГЕРБ да бъдат изолирани от властта, само че към момента не бяха толкоз сигурни. Тогава те бяха по-склонни на всевъзможни диалози, взаимни отстъпки.

Много от тях ни умоляваха да създадем държавно управление в първия парламент. Странно, че на тях стартира да им наподобява неуместно в идващия парламент, когато "Има подобен народ " към този момент беше с 65 депутата и беше първа политическа мощ. Тогава може би те за първи път видяха, че е допустимо ГЕРБ да бъдат изведени от властта и сякаш им пристигна апетитът за власт ", добави Василева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя да се надява да са си взели поука, тъй като "Има подобен народ " компромис с сходен вид неща няма да създадат.

"За нас е значимо да има качествено държавно управление. Ние не вършим политика да махнем един, с цел да седне различен. Затова и предложихме хора, които са експерти. Повече се харесва да приказваш лъжи, само че с усмивка, в сравнение с истината, пък било то и с по-остър звук. Оказа се, че към момента политическата класа не е подготвена за изцяло прям диалог.

Те са привикнали нещата през годините да се случват по тъкмо избран ред и по тъкмо избран метод. В момента, в който ги извадиш от зоната им на комфорт, те незабавно афишират това за противоестествено и неуместно. Да, може би бяхме прекомерно директни, имаше неща, които можеше да спестим на необятната аудитория, само че за жалост сме такива - същински, открити, не сме лесни смилаеми ", безапелационна е Виктория Василева.

По думите й персоналните несимпатии би трябвало да остават настрани.

"Политиката не е нещо, в което хората да се харесват, а би трябвало да работят дружно, с цел да свършат нещо потребно за страната. Ако не сме първа политическа мощна - това няма да е международна покруса. Хората в страната са жадни за информация и желаят да знаят. От "Продължаваме смяната " към момента не са ни канили на диалози. Гледаме деликатно какво се случва. Това, което ще чакаме да забележим, е ясна стратегия и ясни цели в сътрудниците, тъй като към този момент виждаме единствено едно красиво говорене, само че не знаем какво стои на втори проект ", добави тя.

И акцентира, че образованието би трябвало да бъде един от главните цели.

"Преди време енергийните специалисти на "Има подобен народ " излязоха с предложение за 18 ограничения, които бяха разпределени в краткосрочни и дълготрайни, с цел да стартира решение на най-наболелите проблеми в енергетиката. Радвам се, че държавното управление припозна част от тези ограничения, даже към този момент стартира да ги осъществя ", сподели още основният секретар на "Има подобен народ ".

Попитана за какво "Има подобен народ " са избрали да застанат зад президентската двойка Илияна Йотова и Румен Радев, тя отговори:

"Ние сме извънредно поредни и кардинални хора. Много от дълго време декларирахме, че в случай че господин Радев се кандидатира за втори мандат - ние ще ги подкрепим. А за какво не издигнахме собствен претендент? Всяко нещо би трябвало да се случва по доста логически път и да следва своите стъпки. Не е хубаво човек да се разпилява в доста работи по едно и също време. По-добре да се съсредоточим върху акцията, която ни следва за парламентарните избори. "

От партията на Слави Трифонов са останали шокирани от декларацията на Христо Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР