Това, което за Америка е Форт Нокс, където се съхранява

...
Това, което за Америка е Форт Нокс, където се съхранява
Коментари Харесай

Най-охраняваната сграда в света е трезорът на Путин

Това, което за Америка е Форт Нокс, където се съхранява държавното богатство, за Русия е главният трезор на Централната банка на Руската федерация. Това е една от най-добре охраняваните замъци в света, през които даже и най-модерните балистични ракети не могат да обхванат. Но преди да бъде издигнат трезора, руснаците построяват постройката на Централната банка в Москва през 80-те години. Тя се намира против Кремъл и съставлява архитектурния отбор на политическия, туристическия и икономическия център на Москва.

Въпреки че се чака да бъде скучна, функционална бетонна постройка, тя в действителност впечатлява с атрактивния си външен тип, решен най-вече в стъкло, с висок и осветлен атриум, сходно на първокласен хотел. Основната част - а това е трезорът, се намира подземен и няма място за импровизации. Изграден е от толкоз плътна подсилена железна решетка, че редкият бетон едвам минава през мрежа от стоманени пръти. Освен това, към бетонната маса са добавени стоманени стърготини в тъкмо несъмнено съответствие. Стаите в трезора действат като кутия в кутия, с двойни стени и двойни панели сред етажите, сред които има лазерно наблюдаване. Най-трудно са построени тесните коридори, необятни едвам 70 см., само че са доста дълги и високи.
свързани новини3752на 07.08.2019
Трезорите имат три модерни електронни отбрани, което дружно с физическата отбрана от стоманената врата, ги прави изцяло непробиваеми. Някои от най-чувствителните елементи на плана, като документите за Кремъл, специфична директна връзка с управлението на страната, е изработен на ръка, единствено в един образец и на хартия, с цел да се обезпечи единствено един единствен образец. Те са направени от специфичните служби. Площта на подземния трезор е 20 000 квадратни метра или - почти колкото две футболни стадиони. Трезорът за диаманти е 3000 квадратни фута и висок към пет фута. В трезора има и 70 специфични машини, всяка от които коства един милион евро и се употребяват за подбиране, заличаване, автоматизирана инспекция и пакетиране на банкноти.

По-малко знае се, че постройката е издигната от строителната компания BBK, благосъстоятелност на братята Карич от Сърбия. Те получават работата още по времето на президента Борис Елцин. Боголюб Карич напомня какъв брой мъчно е било да се бори за плана измежду десетки авторитетни американски компании, както и съперници от Русия и западноевропейските страни. Накрая Елцин взима решението: „ Работата отива при вас, тъй като съм сигурен, че цялата поверителна документи за строителството ще остане единствено в наши ръце “, споделя съветският президент на Карич, изразявайки безграничното си доверие. Боголюб Карич избира белградския проектант Боро Йованович за плана на Централната банка, само че също по този начин предлага като опция и съветския дизайнер Анатолий Павлович Семьонов. Инвеститорите обаче избират по-модерното решение на белградския проектант.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР