Това, което се случва с президента, разгражда държавата, категорични са

...
Това, което се случва с президента, разгражда държавата, категорични са
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Случващото се с президента разгражда държавността

Това, което се случва с президента, разгражда страната, безапелационни са от Българска социалистическа партия. Цялата парламентарна група на левицата излезе с декларация през днешния ден в Народното събрание. Докато водачът Корнелия Нинова правеше изявлението си, всички депутати от Българска социалистическа партия бяха прави в символ на митинг против метода, по който една част от властта се саморазправя с останалите български жители.

Публикуваме цялостния текст на декларацията

Уважаеми български жители,
В последните няколко години страната, обществото влизат от рецесия в рецесия. Криза в опазването на здравето, чумата по животните, водна рецесия, с мръсния въздух, боклуците на Европа и света, които трансфораха България в бунище. Те се дължат на безхаберие, непросветеност и корупция в държавното управление на Борисов. Системите стартират да отхвърлят една след друга. Един от сътрудниците лекари сподели, че в медицината това се споделя полиорганна непълнота. Когато органите в едно тяло стопират да действат, знаем какъв е изходът. Такава власт може да се резервира единствено със боязън, напън и репресии. Със затваряне устата на смелите, свободните и инакомислещите. И бяхме очевидци в годините на това. Разбира се, първо се стартира с нас, от опозицията. На голям брой инспекции бяха подложени сътрудници, без съображение. Години наред ви се втълпява, че " няма опция ". Не, не е по този начин. След това се продължи с публицистите.
Уважаеми сътрудници публицисти, помните ли какъв брой от вас в годините бяха уволнени и изхвърлени от работа за това, че имат друго и самоуверено мнение, и го показват свободно. Минахте през бизнеса, който също подложихте на напън, боязън. Минахте през протестиращите. Първо ги разделяхте и противопоставяхте, по-късно ги снимахте и с актове за нарушавания ги привиквахте през ден в полицията, с цел да тормозите тях и фамилиите им. Стигнахте до такава степен да обгазявате свободно протестиращи българи против политиката на държавното управление.
Но не ви стигна това, насочихте се и стигнахте до президента на страната.
Уважаеми български жители, по какъв начин мислите, в случай че президентът беше един дисциплиниран, безмълвен, безопасен и склонен човек, дали щяхме да слушаме такива СРС-та през вчерашния ден? Сигурно не. Да оставим настрани въпроса, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в страната. Но желаеме да кажем нещо друго, доста значимо.
Уважаеми ръководещи и представители на правосъдната власт,
Огласяването на СРС-та е законно нарушаване, най-малко по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президентът и той да замълчи. Ние имаме вяра, че той няма да го направи. Това е сякаш юридически акт с политическа цел - премахване на ослепителен политически конкурент, без оглед на последствията. А те са - разрушение на институции. Но не е единствено това. Случващото се е нездравословно и рисково.
Уважаеми българи,
Живеем в неустойчивост в България, основана от ръководещите. Живеем в рецесии в живота ни всеки ден - беднотия, неравенства а в този момент и институционална война. Скъпи българи, разграждат държавността с една цел - да останат на власт непременно и без никакъв конкурент. Знаем, че вотът на доверие не мина. Нека да излезем от математиката и да ви попитаме вас - от това, което чухте от негативните вотове, какъв брой от вас са съгласни? Чухме, че законно право на съпротива в една демократична страна - да желае избор на съмнение, е задният вход в политиката. А в дебата чухме, че конституционно записаната опция за длъжностен кабинет е нелегитимен. Управляващите освен погазват тихомълком Конституцията, а към този момент публично на глас отсам я суспендират с думи. Но да излезем и от юридическия проблем. Питаме ви вас, освен тези 41 % от българите, които казахте, че подкрепяте вота на съмнение в едно социологическо изследване - вие, които сте дали своят вот за тези партии, при вас има доста умни хора, родолюбци, избрали сте тях, и това заслужава почитание, в случай че сте го създали свободно.
Но питаме ви - вие за това ли гласувахте? Да дишате рак и да пиете отрова? Да плащате скъпите медикаменти, 150 лв. в общинска болница и 1050 в частна. Да обеднявате, до момента в който малко на брой богатеят от вашите приходи. Гласувахте ли да се разгражда и продава страната? Помислете. Ако през днешния ден се опасяваме, ставаме съучастници на този развой. Ние, от " Българска социалистическа партия за България " не се опасяваме. Нека с всеки, който милее за България, за фамилията, за себе си, за децата си, да се обединим и да продължим волята си за смяна. Бъдете смели. Тази смяна е допустима и зависи от нас.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР