Това, което се договорихме с правителството снощи, че Украйна ще

...
Това, което се договорихме с правителството снощи, че Украйна ще
Коментари Харесай

Илия Проданов: Договорихме снощи с правителството Украйна да се въздържи от внос

„ Това, което се договорихме с държавното управление нощес, че Украйна ще се въздържи от импорт и министър председателят пое отговорност за това. Внос на четирите култури, които бяха в възбраната, като главно приказваме за слънчоглед за най-дълъг интервал “, сподели в предаването „ Тази заран “ ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

„ Ако бяхме терористи нямаше да бъдем посрещнати и да договарят с нас. Оказа се, че не сме терористи и разговорът беше възобновен. Ние изложихме нашите доводи – за какво протестираме. Видя се, че стачкуват същинските аграрни производители, които сега в действителност страдат “, безапелационен е той.

Тежката техника е в региона на Долни Богров

„ Много значимо е, когато водиш едни договаряния да видиш какво се случва след тях, тъй като земеделските производители са виждали доста обещания, само че доста от тях неизпълнени. За това ние нощес стояхме доста дълго време на площада. В последна сметка се взе решение тракторите да останат на Долни Богров и да подпишем сред нас и премиера със съглашение. Това бяха сигналите нощес “, добави Проданов.

„ Водят се договаряния дали може да се включат и други артикули. Ще създадем всичко допустимо, в случай че не ще преговаряме на двустранна основа с Украйна “, съобщи министър председателят

Той акцентира, че ще се разработят лицензионни режими и количествата, които да влязат по тях. „ Земеделските производители ще участваме дружно с преработвателите, с цел да можем да определим количествата, които ние произвеждаме и те преработват “, добави Проданов.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР