Това, което прави американският президент Доналд Тръмп, пренарежда цялата парадигма

...
Това, което прави американският президент Доналд Тръмп, пренарежда цялата парадигма
Коментари Харесай

Калфин: На Балканите България последна се включи в конкретни проекти на Китай

Това, което прави американският президент Доналд Тръмп, пренарежда цялата парадигма на международни връзки след Втората международна война – това са връзките сред Европа и Съединени американски щати, а и след рухването на Берлинската стена. Това сподели някогашният външен министър Ивайло Калфин.
„ С политиката си той още веднъж прави Русия значим и огромен сътрудник на Америка, подценява въздействието на Европа, прави и Китай огромен сътрудник, макар че с тази борба, в която влезе, ще забележим какъв резултат ще има – съгласно мен не изключително добър за американската икономика”, съобщи Калфин пред bTV.

Според него Европа би трябвало да спре да дава отговор реактивно.

„ Китай от дълго време има интерес към района. България е последната страна от Балканите, която се включва с съответни планове. Вече има съответни вложения и в Сърбия, и в Черна гора, в Гърция”, съобщи още някогашният външен министър.

„ Надявам се да има някакъв резултат, макар че към този момент, като виждам какво става из района, множеството огромни цифри, които се оповестяват, постепенно се постигат”, добави той.

„ Ако тези вложения се случат, те ще станат по европейски правила, няма по какъв начин да станат по различен метод. Но към този момент повече се приказва, в сравнение с се върши”, означи Калфин.

Той уточни, че търговията сред Китай и Европейски Съюз значително е облекчена и по-скоро огромният проблем е с авторските права, със стоките менте, които се създават в Китай и се продават в Европа.

По тематиката с проблемите и митинга на майките с увреждания у нас Калфин съобщи, че върви спор този закон ли да се одобри или другият и в какъв период, а в действителност цялата система би трябвало да се пренареди.

„ Преди това да се направи със закони, би трябвало да имаш ясна визия какво ще се случи и тази визия стартира от критерия, по който се дава съответната експертиза индивидът със болестта какво може прави и с какво може да е потребен на обществото и на себе си. Това значи цялата система да се смени”, уточни Калфин.

„ Не бих споделил, че това е скъпо. Скъпо е да се поддържа една система, която сега харчи доста пари, няма един човек удовлетворен от нея и ражда непрекъснати сътресения”, означи той.

На въпрос дали тази промяна ще има жертви, Калфин съобщи: „ Може и да има, единствено че в случай че не се прави, жертви са хората, които протестират”. „ Страшно грозно е когато политици, политически сили или страни институции употребяват тъгата на тези хора”, акцентира още Ивайло Калфин.

По думите му страната би трябвало да предложи решението, а не да си написа рейтинга на техен тил.

Той посочи, че засяга всички, „ които се закачиха”. „ Законът, който от дълго време беше квалифициран и не взема решение нищо на хората с увреждания, беше дописан от омбудсмана, а по-късно припознат и импортиран от две от партиите – на Марешки и Българска социалистическа партия. Това е заиграване с по-малко от 10% от хората с увреждания, и даже не им се вземат решение всички проблеми”, съобщи Ивайло Калфин, който е и някогашен обществен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР