Това, което американската страна направи по въпроса със закупуването на

...
Това, което американската страна направи по въпроса със закупуването на
Коментари Харесай

Соломон Паси: България трябва да положи усилия да стане член на Г-20

Това, което американската страна направи по въпроса със закупуването на военни изтребители, бе да предложи таван, до който можем да си позволим да купуваме. Тъй като сега пазарим за първи път от Съединени американски щати сходни самолети, по тази причина сме и такива първопроходци. След някоя и друга година обаче, когато имаме повече опит, ще купуваме при доста по-изгодни условия. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният външен министър Соломон Паси във връзка със закупуването на нови изтребители за Българските военновъздушни сили.

,,Сравнението със Словакия е интерсно, само че вижте, ние не знаем първо какъв е пакетът, който са поръчали. Освен това, за разлика от нас, това надалеч не е първата покупка, която вършат от Съединени американски щати и заради това Словакия получава бонуси като предан клиент. Макар да сме продали голямо количество оръжие на Съединени американски щати през последните 15 години, ние не сме купували нищо военно до момента от тях'', разкри още някогашният външен министър.

По думите на Паси би било хубаво след Ф-16 България да се ориентира към закупуването и на по-модерни изтребители в лицето на Ф-35.

,,Има една огромна разлика сред двата самолета и тя е, че Ф-35 е стелт, т.е. оръжията му са невидими за радарите. От своя страна Ф-16 е един от най-сигурните за живота на летеца самолети, защото това е тяхната философия'', сподели Паси.

,,Много неща могат да се кажат в сравненията с ''Грипен''. Но от ''Грипен'' са създадени към 250 самолета, до момента в който от Ф-16 са създадени сред 4000 и 5000 бройки. Освен това ''Грипен'' в никакъв случай до момента не са били изпитани в бойни дейности за разлика от американския изтребител. Казано с други думи, не сме задоволително богати, с цел да купуваме толкоз евтино'', разяснява някогашният ни първи посланик.

,,Втората международна война пристигна поради популизма на Хитлер, а популизмът в този момент още веднъж се завръща. Заради това е нужно обучение, би трябвало да се приказва за следствията, когато станеш жертва на популизма, тъй като има промяна на поколенията, които помнеха войната с тези, които не помнят войната'', обясни Соломон Паси.

,,Владимир Путин има ясто сложени цели пред себе си. Той е един от хората, които дават благо и драго да разбият Европейски Съюз, той работи точно в тази насока'', счита той.

,,В интерес на истината от Николай Василев разбрах, че не сме кандидатствали за ''чакалнята'' на Еврозоната. Ако в действителност не сме кандидатствали, няма по какъв начин да обсъждаме дали ще ни одобряват или няма да ни одобряват. В последна сметка няма да уцелиш шестица от тотото, в случай че те пуснеш фиш'', добави Паси.

В умозаключение някогашният ни външен министър показа, че България би трябвало да направи няколко огромни неща за бъдещето си - да кандидатства за Еврозоната, за Организацията за икономическо съдействие и развиване, за Европейската галактическа организация, както и да се стреми към участие в Г-20, даже това да стане действителност и след 20 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР