Това каза в интервю за ФрогНюзГеорги Атанасов, спортен коментатор и

...
Това каза в интервю за ФрогНюзГеорги Атанасов, спортен коментатор и
Коментари Харесай

Георги Атанасов за ФрогНюз: Боби и Ко надмогнаха Борисов, гонят...

Това сподели в изявление за ФрогНюз Георги Атанасов , състезателен коментатор и политически анализатор. Думите му пристигнаха във връзка последния голям скандал, който управлението на БФС забърка към срещата сред националите на България и Унгария.

След като се появиха известия и подготвеност за всеобщи и отвъдклубни митинги против управлението на БФС, мачът беше преместен от София в Пловдив с аргумента, че се чакат ексцесии. Строителят на стадиона в Пловдив пък съобщи, че е бил от заместник-изпълнителния шеф на БФС Христо Запрянов, като през днешния ден бе обявено, че семейството против Унгария от квалификациите за Евро 2024 евентуално ще се играе в Кърджали. 

Според журналиста Георги Атанасов къде ще се играе мачът и какъв ще е резултатът от него изобщо не са най-големият проблем в този скандал: 

“Изигран, неизигран - България е на последно място в групата. Най-малко значение има резултатът на мача с Унгария. Хубаво е, че обществото - освен дейните клубни последователи - се разсъни и се зае с тежката задача най-сетне да изхвърли от българския футбол този израстък, който го задушава към този момент две десетилетия. Приватизаторите на БФС са го трансформирали във компания “Боби и Ко ”, в която през някакво време провеждат своите конгреси, а села и паланки с официални футболни клубове участват с един глас - колкото и Левски, и ЦСКА, и Славия, и Ботев Пловдив и така нататък Чрез всички мъртви души и полуживи статисти, кликата на Борислав Михайлов си възпроизвежда властта в БФС. Така, както се манипулират изборите посредством недействителни бюлетини и мъртви души, по сходен метод и футболната клика си възпроизвежда властта ”. 

“ на кликата от Бояна, която се пробва да внуши, че митингите против нея и всички произлизащи от проблема затруднения щели да доведат до огромни вреди за националния тим и клубовете, това е една жестока измама. По-голяма неволя от това, което ни докараха “Боби и Ко ”, не може да се случи. За тях “националната идея ” е тяхната персонална лобистка корпоративна бизнес идея, която няма нищо общо с публичния интерес ”, безапелационен е Атанасов.

“Те са рискови освен за публичния интерес на България, те са рискови и за националната сигурност. Хроничните футболни унижения носят на българите всеобща фрустрация, а едно фрустрирано общество не може да бъде пълноценно в отстояването на своите национални ползи ”, сподели още журналистът и добави:

“Най-доброто, което могат да създадат сега, е да замълчат и да се опитат по някакъв метод да извадят България от този отблъскващ скандал, в които ни вкараха ”.

“За следващ път “Боби и Ко ” ни направиха за смях. Чета задгранични медии, хората са се хванали за главата в Унгария, в Сърбия и къде ли още не. В близки и далечни страни мненията са, че българите са счупили идиотомера с това, което е надробил БФС ”, сподели още Атанасов.

“Наглостта не свършва. Години наред постановат санкции за десетки, стотици хиляди левове на клубове поради това, че последователите на даден клуб в страната скандират нелицеприятни лозунги против управлението на БФС. Това е като държавното управление да глобява политическите партии, тъй като техни симпатизанти не са удовлетворени от ръководството и формулират опозиционни настройки. Това е нечувано и невиждано! ”, изясни Атанасов.

“Не стига това, а взеха решение да бягат от “народната обич ” в Пловдив. В Пловдив новоизбраният кмет се усети - евентуално му е подсказано откъдето би трябвало, може би от Борисов, че би трябвало да бяга като демон от тамян от досег с футболния съюз на “Боби и Ко ”. Затова общинарите от Пловдив се дистанцираха тарикатски от това да бъдат аварийна гума на кликата от Бояна и не одобриха мача с Унгария. Сега БФС щели да вървят към Кърджали. Може би по-късно ще прескочат Родопите и ще предложат домакинство в околните ни Гърция или Турция. Цялото това нечувано безумство потегля от това, че се уплашиха, че на 16-ти ноември почитатели на разнообразни клубове са подготвени да изразят отношението си към несменяемото и безмандатно управление на БФС по време на квалификацията от Евро 2024 с Унгария. 

Какво ни плашат, че са щели да ни декласират? “Боби и Ко ” ни декласираха от футбола от дълго време, изкараха ни. В момента ние сме най-жалката страна във футболно отношение на Балканите. Надминати сме от дълго време от Люксембург, Малта, Кипър, от средноазиатски някогашни руски републики, да не приказваме за Грузия, Армения, Израел. Ние сме на равнището на Андора и Гибралтар. Какво повече от това може да ни се случи, че БФС ни плашат с административни ограничения? ”, пита той.

“Всички би трябвало да разберем, че даже да се наложат наказания от интернационалните футболни централи върху българския футбол поради хипотетичното вмешателство на страната и обществото в работата на недосегаемата централа на Борислав Михайлов, то това е по-малкото зло, в сравнение с да продължи мъката под “Перуката ”, безапелационен е Георги Атанасов.

“Трябва да си дадем сметка още, че Борислав Михайлов и неговото ръководство са несменяеми, безмандатни, конгресноапаратни към този момент 18 години. Надмогнаха Бойко Борисов, гонят Тодор Живков и севернокорейските династии - това ли желаеме за българския футбол? Това споделям на тези, които биха се смутили от воплите на апаратчиците от Бояна за апокалипсиса, който ще настъпи, в случай че Министерството на спорта притисне БФС, като му отнеме лиценза, или пък Темида и финансовите органи влязат за инспекции ”, уточни още той и разяснява:

“Изненадващо, методът на Бойко Борисов се оказа сполучлив - през 2019 година Борисов в собствен жанр удари по масата, изиска оставката на Михайлов, Михайлов бързо подви опашка и се скри в “неплатен отпуск ”, изчака 19 месеца началникът на ГЕРБ да падне от власт и по-късно още веднъж се завърна на белия кон в своите владения в БФС ”. 

“Вече 18 години - все пак, кликата на Борислав Михайлов продължава остарялата ария на нов глас в БФС. В това време се изредиха десетки постоянни и служебни държавни управления на България, няколко президента, основни прокурори, започнаха войни. Боби Михайлов и Ко обаче не престават да стоят отпред на БФС, до момента в който българският футбол се е продънил до най-най-най-ниското равнище в своята съвсем вековна история ”, приключи Георги Атанасов.

 

Интервю на Илияна Маринкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР