Това каза председателят на групата на „БСП за България“ Калоян

...
Това каза председателят на групата на „БСП за България“ Калоян
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час

Това сподели ръководителят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ Калоян Паргов при започване на първата сесия на СОС за 2022 година

Той пожела на сътрудниците си общински съветници здраве, имунитет и сполучлива и ползотворна за града година.

По думите му 2022 година ще бъде едно същинско тестване за всички без значение от коя политическа група са. „ 2021 година мина под знака на две неща – КОВИД-19, който за жалост, не ни напуща и на изборите. Всичко това изправи нас общинските съветници, само че най-много столичната администрация, пред спешни моменти в редица системи на столичния град – превоза, отоплението, опазването на здравето и други “, означи Паргов.

Според него 2022 година ще бъде същинско тестване, тъй като има нови действителности, освен публични, само че най-много политически, както и провокации, които са наследени от предходната 2021.

„ Най-важното, което стои пред нас, това е приемането на бюджета за 2022 година За първи път страната няма бюджет. За първи път и ние като община ще имаме бюджет доста по-късно от естественото, с което сме привикнали. Всичко това не би трябвало да ни кара да чакаме, а по-скоро да бъдем самодейни. Всички провокации и рецесии в редица общински системи, пред които сме изправени, изискват смели стъпки, изискват решения, изискват доста разсъдък “, сподели Калоян Паргов.

„ Приоритетите, които до момента бяха поставяни в предходните годишни общински бюджети, може би, ще бъдат по-различни. За да може, в оставащото време на нашия мандат до 2023 година, да се похвалят ръководещите, пък и ние от Българска социалистическа партия, като градивна съпротива, да им помогнем да решим напълно най-малко един проблем на Столична община “, посочи водачът на столичните социалисти.

Паргов съобщи, че столичната общинска администрация и управлението на Столична община би трябвало да са наясно, че 2022 е годината на еманципацията.

„ Година, в която Столична община би трябвало да се еманципира от стигмата на ГЕРБ, когато беше ръководеща партия, а София и кметът Фандъкова бяха галеници на държавната власт “, безапелационен бе той.

„ През 2022 година би трябвало да се обезпечена естественото действие на основни системи на столицата - превоз, предучилищно и учебно обучение, общинско опазване на здравето и главните комунални услуги – отопление или както го знаем като казуса „ Топлофикация “, водоснабдяване и непорочност, освен това в изискванията на енергийна, обществена и здравна рецесия “, изясни Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР