Предвижда се вносът да се увеличи до 16 699 мегаватчаса

...
Предвижда се вносът да се увеличи до 16 699 мегаватчаса
Коментари Харесай

Украинският енергиен министър: Планираме да удвоим вноса на елект...

Предвижда се вносът да се усили до 16 699 мегаватчаса спрямо импортираните 7600 през вчерашния ден, означи министерството в известие в канала си в „ Телеграм “.

 

Планираният импорт е покрай рекордния от 18 659 мегаватчаса, който беше регистриран в края на март след първата вълна от офанзиви на Русия против украинската енергийна мрежа.

Държавната компания „ Укрхидроенерго “ сигнализира по-рано през днешния ден, че тази седмица съветски бомбардировки са нанесли основни вреди на две водноелектрически централи и те са извадени от строя.  

 

Преди нашествието на окупаторите работеха 10 водноелектрически централи, които създават към 10 % от украинската електрическа енергия.

 

Миналата година съветските военни взривиха Водноелектрическа централа „ Каховка “, а с последните набези единствено седем централи остават в употреба при съществено понижен потенциал.

Украинските управляващи предадоха, че страната също така е изгубила 80% от потенциала на топлоелектрическите си централи и в този момент Украйна разчита главно на своите три атомни електроцентрали, които създават към 60 на 100 от електричеството на страната.

 

Производството на сила от топло- и водноелектрическите централи е належащо, с цел да се поддържат уравновесени равнищата на предложение и ползване в пиковите часове заран и вечер.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР