Това каза председателят на Държавната комисия по стокови борси и

...
Това каза председателят на Държавната комисия по стокови борси и
Коментари Харесай

Владимир Иванов: Предстои задържане на цените за по-дълъг период от време

Това сподели ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов пред Радио " Фокус ".

" Близо 30 дни към този момент имаме стабилизация на цените. Имаше несъмнено стрес предходната седмица по отношение на обявлението, че ще спре турският импорт. Вече нещата се трансформираха, има и гръцка стока на много по-ниски цени. Топлата зима ще предопредели малко по-ниски нива на пресните зеленчуци. Мисля, че ще забележим едно равновесие. Колкото повече наближава по-топлият сезон и по-високото предлагане на българска стока, най-малкото ще забележим едно задържане на цените ", изясни той.

По думите му постоянно преди огромни празници хората се притесняват от това да скочат цените - няма никакво условия и фактори за такова нещо, само че в случай че има - то ще бъде чисто спекулативно.

" Последните години демонстрират, че по празниците не следим някакви съществени изменения в нивата на цените. Няма да забележим внезапни промени на цените на яйцата и изобщо на продуктите, свързани с Великден ", добави Иванов.

" След появяването на по-голямото количество българско произвеждане и стопляне на времето, би следвало да забележим " мъртъв пазар " от позиция на цената на храните. Няма никаква причина за тяхното продължаващо увеличение. Ако забележим такова увеличение, явно нещо няма да наред, по тази причина са ограниченията на държавното управление. По-скоро ще наблюдаваме задържане на цените в по-устойчив и по-дълъг интервал от време ", счита той.

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР