Това каза пред БНТ служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

...
Това каза пред БНТ служебният министър на транспорта Георги Тодоров.
Коментари Харесай

Транспортният министър нищи нередности при две обществени поръчки в БДЖ

Това сподели пред Българска национална телевизия служебният министър на превоза Георги Тодоров.

" Трябва да осигурим транспарантни процедури, с цел да има конкуренция. Аз съм уверен, че с моят екип може да приключим инспекциите и да организираме нови търгове. Категорично мога да разглася, че няма да загубим нито един лев по обезпеченото европейско финансиране ", съобщи той. Според него думата " проверка " не е най-точна за Министерството на превоза. " Аз върша по-скоро инспекции и одити ", изясни Тодоров.

" Пораженията от Коронавирус рецесията бяха повсеместни за транспортния бранш на всички равнища. Не считам, че пазарът на автобусните транспорти е бил килнат с даването на огромен заем от страна на ББР на една транспортна компания. Авиационният превоз пострада най-вече от пандемията. Самолетите са празни, няма туристи. Ситуацията обаче не е съдбовна и се надявам, че дружно с министър Балтова ще успеем да преодолеем този проблем ", разяснява още Георги Тодоров.

Той дефинира Инициативата " Три морета " като извънредно значима за България. " Транспортната съгласуваност ще ни даде доста вероятности. Надявам се банките и частния бранш да финансират инфраструктурните планове. Те са извънредно значими за стопанската система на страната ", добави министърът на превоза.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР