Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС

...
Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Западните Балкани са буре с барут

Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз по време на Международна конференция „ Бъдещето на Европа и българската вероятност ".

„ Всички сме наясно, че Европа на следващия ден ще бъде такава, каквато я изградим всички ние през днешния ден. За да можем да изградим Европа такава в каквато желаеме да живеем, би трябвало да сме уверени, че тази отговорност е тежка, само че единствено дружно и единно можем да го създадем. Неслучайно избрахме за свое мото на председателството „ Съединението прави силата “, разясни Павлова.

За всички нас Западните Балкани са една значима тематика, едно буре с барут, което не би трябвало да оставим да тлее географски в Европа, дълги години подценявани “, разяснява Павлова.

Тя акцентира, че нямаме желание и право да даваме подправени обещания, само че в същия миг като страна, извървяла нелекия път към присъединението, можем да кажем, че имаме научени уроци от 10-те години участие в Европейския съюз.

„ Трябва да бъдем откровени към Западните Балкани. Те чакат дата, не можем да обещаем дата на следващия ден. Не можем да кажем, че в границите на 6-те месеца на Българското председателство ще сменим дневния ред на Европа. Целта е да дадем почтен и справедлив пан за деяние на всяка една от страните по отношение на нейния прогрес, напредък или проблемите, които има към момента в нея. Искаме да работим и с всяка страна поотделно “, сподели още Лиляна Павлова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР