Това каза лидерът на либералната германска Свободна демократическа партия Кристиан

...
Това каза лидерът на либералната германска Свободна демократическа партия Кристиан
Коментари Харесай

Либералите поставиха условие Меркел да промени политиката си

Това сподели водачът на демократичната немска Свободна демократическа партия Кристиан Линднер в изявление за немския в. "Велт ", представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Консервативният алианс на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) остана най-голямата парламентарна група и след изборите в неделя, само че загуби поддръжка. Очаква се алиансът да стартира съдружни договаряния, само че единственият му реален вид е съюз с либералите и със Зелените, означават наблюдаващите.

Потенциалните съдружни сътрудници обаче имат различия по проблеми като енергетиката, налозите, бъдещето на Европа и миграцията, което усложнява сключването на съдружно съглашение.

"Има аритметическо болшинство, само че и четирите партии имат лични изборни мандати ", акцентира Линднер пред в. "Велт ".

"Предстои да забележим дали те ще могат да бъдат обединени без несъгласия и в полза на страната ", добави той, наблягайки, че политиката не е математика и в случай че изпитва подозрения, партията му ще остане в съпротива.

"Всички би трябвало да знаят, че Свободната демократическа партия ще се причисли към коалиция единствено, в случай че има смяна в посоката на немската политика ", добави водачът на либералите.

Политиката към Европа и еврозоната е една от областите, в които програмата Свободната демократическа партия се разграничава от позициите на консерваторите и Зелените, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР