Това е пиеса, пълна с изненади, всичките до една –

...
Това е пиеса, пълна с изненади, всичките до една –
Коментари Харесай

„Семеен албум“, Младежки театър „Николай Бинев“

Това е пиеса, цялостна с изненади, всичките до една – приятни.

Автор и режисьор е Малин Кръстев, който познавам (и доста харесвам) единствено като артист и не бях напълно сигурна до каква степен добре се оправя с другите си театрални ипостаси. Все отново постоянно в сходни случаи славата и самонадеяността могат да изиграят неприятна смешка. Тук обаче не е така; пиесата е хубава, постановката – чудесна.Като прибавя Владимир Пенев и Герасим Георгиев–Геро в основните функции, освен това като братя, това обяснимо става едно от най-приятните неща, които съм гледала в последно време. Третата роля в пиесата се играе от Искра Донова, която, въпреки и доста симпатична и цялостна с сексапил, на моменти просто не устоя конкуренцията на сътрудниците си на сцената.

Четох, че пиесата е писана много от дълго време, тъй че надали е основана с мисъл тъкмо за тези артисти. Склонна съм обаче да мисля, че Малин Кръстев не е поставял този текст до момента просто тъй като е чакал някого, който да може да го изиграе. Владимир Пенев и Герасим Георгиев–Геро са толкоз смешни и тъжни, по този начин откровено трагични и безусловно покъртителни, както единствено най-великите комици могат.

Това е една фамилна история. В дома на двама братя, ексцентрици и самотници, по време на стихия влиза красива жена. Тя е първото живо създание, влезнало в дома им от доста време, и това предстоящо води до бурни страсти и нелепи обстановки. Самата гостенка също не е пристигнала инцидентно. Три уплашени, странни и свързани от ориста души се изправят пред страховете си и пред най-хубавото в себе си. Докато се разделят още веднъж.

Постановката е напълно нова и несъмнено е едно от попаденията на сезона. Една българска пиеса без високопарни искания, цинизми или политически препратки – това към този момент е необичайност. Отбележете в театралния си календар.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР