Това е най-голямото сухопътно навлизане в Ивицата от началото на

...
Това е най-голямото сухопътно навлизане в Ивицата от началото на
Коментари Харесай

Израел влезе с танкове в северната част на Газа

Това е най-голямото сухопътно нахлуване в Ивицата от началото на спора
Израел е провел " ориентирани интервенции " в северната част на линията Газа, в които са взели участие танкове, заяви израелската войска, представена от Ройтерс. " През нощта армията извърши целенасочена интервенция с танкове в северната част на линията Газа, в границите на подготовката си за идващите стадии на боевете ", се споделя в изказване на военния говорите. Той посочи, че бойците " са напуснали зоната " след края на интервенциите. Според израелското военно радио това е било най-голямото сухопътно нахлуване в Газа от началото на ударите.

Снощи израелският министър председател Бенямин Нетаняху удостовери, че се води подготовка за сухопътна атака против " Хамас " в линията Газа, само че отхвърли да заяви детайлности. Повече от 6500 поданици на Газа са починали при въздушната офанзива на Израел, съгласно данни, оповестени от следеното от Хамас министерство на опазването на здравето на територията.

Според израелските военни по време на нощния рейд " бойците са локализирали и поразили голям брой терористи, терористична инфраструктура и пунктове за изстрелване на противотанкови ракети и са работили за подготовка на бойното поле ".

Междувременно в Газа, Организация на обединените нации съобщи, че горивото може да свърши в идващите часове и предизвести, че лечебните заведения към този момент одобряват единствено незабавни случаи. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Франция изпраща военноморски транспортен съд, с цел да " поддържа " лечебните заведения в линията Газа, които се затрудняват да действат заради неналичието на гориво и медицински консумативи.

Корабът би трябвало да напусне френския крайбрежен град Тулон " през идващите 48 часа ", съобщи Макрон, като даде обещание, че Франция ще бъде " изцяло ангажирана с обезпечаването на достъп до медикаменти и грижи " за хората в Ивицата Газа. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР