Това е минерал с неравномерен цвят, който може да бъде

...
Това е минерал с неравномерен цвят, който може да бъде
Коментари Харесай

Родонит - привлича пари и е особено активен през май

Това е минерал с несиметричен цвят, който може да бъде розов или червен, постоянно има сив нюанс или може да има естествени черни вени.

Този камък дава на индивида убеденост в себе си, способността да се концентрира върху най-важното. Всеки, който го носи става все по-целенасочен и вследствие на това финансовото му състояние се усилва.

И с цел да може родонитът да развие вашата вътрешен глас допустимо най-ефективно, той би трябвало да се носи в левия ви джоб.

Най-ефективен камъкът е през януари, май, август и през септември.

В някои източници родонитът символизира родословното дърво. Камъкът оказва помощ да се запазят обичаите (традициите) на фамилията, да се основат тесни връзки сред поколенията. Животът на индивида е подарък на земна орис, минералът е подарък на Земята, както и раждането. Сравнявали са го с утринна зора.

Според една легенда родонит е открит на първо време в гнездото на орел, по тази причина има и друго име - орлец. В древността са вярвали, че закриля децата и са го употребявали за амулет като са го слагали в люлката изключително на момченца, с цел да израснат като „ орлета” мощни, уверени, самостоятелни и свободни.

Сред литературните източници участват предписания на обичайна медицина за лечебните благоприятни условия на минерала. Помага за лекуване на доста болести: онкология; очни заболявания; проблеми с ушите; отклонения в нервната система; щитовидната жлеза; нарушавания в работата на черния дроб. Гладките полирани родонитни камъни се слагат върху очите. Болестта минава, здравето се възвръща. Човек си възстановява свежият чист тип, усъвършенства се зрението, възстановява се очното налягане, минават възпалителните процеси. Помага при бодърствуване.

Освен лечебни, има и вълшебен свойства. Минералът се смята за камък на вярата. Пробужда възприятието на обич, оказва помощ за откриване на гения и креативните качества, прави човек прочут. Медиумите са го употребявали в работата си.

Родонитът е камък, който оказва помощ на младежите. Той поддържа тяхната разпоредителност, жаждата за победа, желанието за схващане на новото и незнайното. Най-често се употребява за талисман като гривна с родонит. Носенето на гривни, пръстени се предлага на лявата ръка. Минералът покачва откритостта към ученето, подхранва тялото с сила. Родителите е добре да подаряват талисмани с родонит на децата си, записани във висши образователни заведения с креативен посоки и специалности: литература; театър; музика. Символ на творчеството. Специална мощ дава на художниците.

Камъкът е забавен в цветовото си оформление. Има връзка с силата на планетите: Сатурн и Венера. Сатурн изпълва човек с сила на мощ и самостоятелност. Венера насища душата с обич и деликатност. Сатурн сервира витални тествания, учи ни да сме мощни. Венера защищава от неприятности, оказва помощ за превъзмогването им. Родонитът не е единствено камък на любовта, а и минерал на състраданието и милостта. Прави човек оптимист. Камъкът демонстрира, че в живота не всичко е неприятно и черно. Ставайки по-добър и общителен, можете да извършите целия свят към себе си по-радостен и ярък.

Идеалната съгласуемост се открива от астролозите сред родонит и зодиакалните знаци Везни и Близнаци. Хората родени под знака на Везни стават уверени, кардинални, мощни по дух. Близнаците ще усетят силата на прозорливостта, интуицията, усилва паметта. Новите познания и опит ще бъдат добити по-бързо, усвоявайки науките елементарно, само че трайно. Астрологията предизвестява, че времето за носене само че украшенията би трябвало да бъде лимитирано, не непрекъснато. Тогава камъкът ще даде това, което се чака от него.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР