Това е малкият трик, който се използва от хората, които

...
Това е малкият трик, който се използва от хората, които
Коментари Харесай

Старият трик за отслабване, който винаги работи

Това е дребният трик, който се употребява от хората, които желаят да управляват тежестта си, от години наред.

Какъв е най-големият проблем, пред който се изправяме, когато желаеме да отслабнем? Най-често това се оказва нашата липса на неизменност – отхвърляме да съблюдаваме режима прекомерно рано, тъй като не виждаме резултати незабавно и се обезкуражаваме.

Затова би трябвало да намерим метод да се мотивираме да продължим напред. Това може да се случи благодарение на този дребен трик. Единственото, което би трябвало да създадем, е да си създадем дневник, в който да вписваме с какво сме се хранили ппрез деня. Това е елементарен метод да следите напредъка си и да се налагате да бъдете непрекъснати.

 Старият трик за намаляване, който постоянно работи

Според психолози, когато пишем на хартия какво желаеме и показваме настройките си, влияем подсъзнателно на мозъка си. Когато напишем някое заричане, е доста по-вероятно да го осъществим по-късно, от колкото, в случай че единствено изречем думите. Затова би трябвало дневникът да бъде физически, въпреки и към този момент да има стотици приложения, които се пробват да го изместят.

В него можем да запишем задачите си, може даже и някоя фотография на мечтаното тяло да си залепим. Забавлявайте се, до момента в който го вършиме, дано стане по този начин, както на вас ви харесва.

След това би трябвало да си създадете табиет да описвате какво сте яли денем, какъв брой време сте били дейни. Може да обърнете внимание на елементи като това по какъв начин сте се чувствали, по какъв начин са ви са се отразили дадени храни или извършения. Периодично измервайте и записвайте резултата си, с цел да виждате напредъка.

Всичко това въздейства на душeвността ви. Когато знаете, че по-късно ще би трябвало да дадете доклад за нещата, които сте правили, желаете той да бъде прекрасен. Не желаете да напишете, че в този ден сте зарязали диетата и отслабването, по тази причина и не го вършиме.

Това имитира резултатът, който се получава, когато сме следени. И ние в действителност сме – от самите нас. Така се учим на самоконтрол и подобряваме постоянството си.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР