Това е интересна тематична идея за десерт, в която мнозина

...
Това е интересна тематична идея за десерт, в която мнозина
Коментари Харесай



Това е интересна тематична идея за десерт, в която мнозина ще се влюбят. Ако се решите да на

Това е забавна тематична концепция за десерт, в която мнозина ще се влюбят. Ако се решите да извършите тези мъфини под формата на великденски яйца, ще имате две в едно – обезпечен уау резултат и великолепен усет. Защо ли? Защото морковите вършат тестото доста сочно и мъфините сами по себе си ще станат фантастични. Но откакто ги превърнете във великденски яйца, нещата отиват на напълно друго равнище. Оранжевият портокалов крем ще играе ролята на жълтък, белтъкът ще е от сметана и подсладено кондензирано мляко, а извън – нежна шоколадова черупка.

Време за подготвяне: 2 часа
Необходими артикули за 15 порции

За тестото:
90 г брашно
1 яйце (размер M)
100 г светла кафява захар
1/2 ч. л. бакпулвер
1 шушулка ванилия
1 щипка сол
100 г дребни моркови
50 мл рапично олио

За оранжевия крем:
2 портокала
1 яйце (размер L)
2 жълтъка (от яйца размер L)
1/2 ч. ч. захар
80 г краве масло

За белия крем:
200 г заквасена сметана
50 г подсладено кондензирано мляко

За шоколадовите черупки:
150 г бял шоколад
олио за намазване

В купа се смесват брашното, бакпулверът и солта за тестото. Захарта и яйцето се разрушават с телена бъркалка и към тях се налива олиото. Накрая се прибавят семенцата от ваниловата шушулка. Течните съставки се сипват към сухите.
Обелените и настъргани на ситно ренде моркови се поставят към готовото тесто.
Сместа се разпределя благодарение на пош в дребни хартиени форми за мъфини, сложени във форма за мъфини (за да не се деформират при печене). Слагат се във фурна загрята на 220 градуса, с вентилатор, вратата се затваря и температурата се редуцира на 180 градуса. Пекат се до подготвеност – към 12 минути, по-късно се охлаждат.
В басан се смесват кората от двата портокала, сокът от тях, захарта и маслото за оранжевия крем. Поставят се на водна баня и се загряват. Когато маслото се разтопи, към портокаловата примес се прибавят авансово разрушените яйце и жълтъци. Кремът се готви на водна баня, до момента в който се сгъсти, за към 15 минути. След като е подготвен, се трансферира в дребна купа, покрива се компактно с фолио за свежо предпазване и се охлажда.
В купа се смесват заквасената сметана и подсладеното кондензирано мляко за белия крем и се бъркат до момента в който се получи хомогенна примес.
Белият шоколад за черупките, се начупва и се разтопява в микровълнова фурна. Върху сурови яйца се слага фолио за свежо предпазване, леко се намазва с олио и с четка се нанася от разтопения шоколад (до по малко от половината на яйцето). Прибират се в ледник. Щом шоколадът стегне, се намазва втори слой. Това се повтаря още един път.
Готовите мъфини се подреждат в кора от яйца (можете да я нарисувате). Отгоре се намазват с белия крем (или се топват в него), върху него се поставя по 1 ч. л. от оранжевия крем – замязват на яйца на очи.
Върху една част от тях се поставя и бяла шоколадова черупка.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР