Това е един от най-важните въпроси, когато стане дума за

...
Това е един от най-важните въпроси, когато стане дума за
Коментари Харесай

Можем ли да накараме някого да се влюби в нас? Науката казва да!

Това е един от най-важните въпроси, когато стане дума за сантиментални връзки и връзки. Съществуват редица научни проучвания, съгласно които в действителност е допустимо да накараме някого да се влюби в нас. В последна сметка любовта е просто страст – също като страха, насладата, състраданието и така нататък Защо пък да не можем да я предизвикаме? Вижте някои препоръки по какъв начин.

1. Не яжте сладолед на първа среща!

Джон Барг, прочут експерт в региона на обществената логика на психиката и професор в Йейлския университет, изследва ролята на подсъзнанието в общественото другарство. Някои от научните му разработки намират любопитна връзка сред температурата на тялото и психическото положение. Оказва се, че когато физически ни е топло, е по-вероятно да се държим благо с другите и да бъдем отзивчиви. Тази информация може да ви свърши работа – изключително на първа среща, когато е много значимо да извършите положително усещане. Имайте това поради, когато ви хрумне да си вземете сладолед, и вместо това предложете да хапнете за обяд топла чорба на някое сантиментално място.

2. Не подценявайте преимуществото на продължителния зрителен контакт.

Харвардският психолог Зик Рубин има едно научно проучване, което пита дали е допустимо да измерим любовта. Буквално. Открива отговора в очите, по-точно във времето, в което двама души се гледат в очите. Според него хората, които са мощно влюбени, прекарват до 75% вперили взор един в различен, до момента в който си приказват да вземем за пример. За съпоставяне – естествената дълготрайност при елементарен диалог е от 30 до 60%. Да не приказваме, че когато гледате някого дълготрайно в очите, има огромна възможност да пробудите сантиментално възприятие у него.

3. Разкажете нещо смешно за себе си.

Съвсем естествено е откритият и разговорлив човек да се харесва повече от безмълвния и свенлив. Според едно изследване от бизнес учебното заведение на Харвард 79% от хората избират откровеността даже на първа среща. Ценят шерването на странни привички, смешни и даже неуместни истории към детството и така нататък Нищо чудно, че тези, които описват за себе си намерено и постоянно, имат повече другари и по-голям късмет да бъдат харесани.  

4. Не правете нищо. Оставете другите да създадат нещо за вас.

Когато създадем нещо положително за някого, се усещаме и ние добре. Обичаме да си споделяме, че този човек е имал потребност точно от това и че сме му били в огромна помощ. По този метод подсъзнателно ние си сътворяваме нещо като „ прочувствена котва ” или връзка с този човек и ни става още по-симпатичен. Приятно е и когато някой направи нещо положително за нас. Имайте поради обаче, че тук става дума за различен вид страсти и не всички са позитивни. Понякога имаме възприятието, че изискуем нещо на този човек и би трябвало да му „ върнем жеста ”. Нещата се усложняват още повече, когато се отнася за някого, който не харесваме изключително. Така че не си позволявайте да попаднете в клопката на този психически трик.

5. Създайте си скришен език.

Могат да бъдат смешки, които единствено вие си знаете какво значат – измислени непринудено в някаква обстановка, или просто по този начин. Могат да бъдат секрети думи, жестове – всичко това основава чувство за неповторима връзка сред двама души. Сякаш това, което имате между тях, е неповторимо по рода си, скъпо. Когато употребявате тези секрети думи или знаци всекидневно, връзката ви става все по-силна, споделят учени от Тексаския университет. Всеки има потребността да бъде разбиран и оценен. Тези дребни психически трикове оказват помощ да развием чувството, че сътрудникът ни схваща по-добре от който и да е различен човек в целия свят. 

6. Бъдете покрай обичания човек. Но също и направете по този начин, че да му липсвате!

Разбира се, че е значимо да прекарваме време с обичания човек. Особено при започване на връзката евентуално ще сте като залепени един за различен. Всички знаем обаче, че това не трае постоянно. Прекаленото отнемане може да донесе доста облаци в парадайса. Затова научете се да давате независимост на колегата си, поучават психолози. Ето преимуществата:

  • няма да си омръзнете;
  • индивидът насреща ще има опция да осъзнае какъв брой скъпи сте за него, когато остане уединено със себе си, и ще почувства неналичието ви;
  • ще имате повече надзор върху личните си мисли и усеща.

Автор: Цветелина Велчева по материали от Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР