Това до голяма степен зависи от обществото Главният вирусолог на Германия

...
Това до голяма степен зависи от обществото
Главният вирусолог на Германия
Коментари Харесай

Дростен проговори за скорошен край на пандемията

Това значително зависи от обществото
Главният вирусолог на Германия – Кристиан Дростен проговори за неотдавнашен завършек на пандемията.

Той обаче не скри, че страната му е „ към момента на благи разстояние “ от това поради огромния брой неимунизирани и извънредно балвана акция за слагане на бустерни дози.
Това излиза наяве от думите на водещия немски вирусолог Кристиан Дростен от берлинската клиника „ Шарите “ пред „ Spiegel ”.
 Дростен
Това значително зависи от обществото

„ Веднага щом Делта удари тук с цялостната си мощност, лечебните заведения бързо ще се претоварят “, твърди той. Той показва, че страни като Испания и Португалия, където има висок % ваксинирани пандемията ще се трансформира в минало още напролет.

Той напомня, че науката приказва за ендемия тогава, когато имунитетът на популацията е толкоз огромен, че има единствено районни огнища. Те обаче не водят до претоварване на здравната система.
„ Трябва да маневрираме постепенно и деликатно към ендемичната фаза, без здравната ни система да се срине заради претоварване и да докара до смъртни случаи, както във Англия “, безапелационен е Дростен. Именно заради тази причина той приканва да се реагира оптимално бързо.

Според Дростен вълната от инфекции може да бъде овладяна със следните три ограничения: изключвания, бустерни дози и затваряне на пропуските във имунизацията.
„ За да бъдат понижени в действителност стряскащо високите индикатори, от научна позиция незабавно е належащо ограничението на контактите “, безапелационен е специалистът.

„ Сега би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се запълнят пропуските във имунизирането измежду възрастните, с цел да се излезе по-бързо от пандемията “, разяснява той. Специалистът не изключва и появяването на нови разновидности на вируса. Разбира се той акцентира, че и против тях би трябвало да се работи с имунизация, изключително, когато още не е достигната ендемичната фаза.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР