Това, че по-малко хора имат нужда от болнично лечение, по-малко

...
Това, че по-малко хора имат нужда от болнично лечение, по-малко
Коментари Харесай

Шефът на "Александровска": Този скок на новозаболели от К-19 няма да е последният, защото...

Това, че по-малко хора имат потребност от болнично лекуване, по-малко хора имат потребност от реанимация, ни дава успокоение, че в действителност вирулентността на вируса сякаш е намаляла. Но сега няма научни данни, които да потвърдят тази догадка, това би трябвало да бъде тествано във времето. Тази теза показа по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на "Александровска " проф. доктор Костадин Ангелов.

"От постъпването на пациентите в лечебни заведения и от потребността им от кислородотерапия и интензивно лекуване, извеждаме една догадка, че сякаш вирулентността на вируса е намаляла. Ще мине време и ще разберем дали сме били прави ", сподели проф. Ангелов.

По думите му обаче анализите са посочили, че този ковид не наподобява по нищо на предходните. Смятало се е, че когато стартира лятото, той ще изчезне. Има и друго теза - че в летния интервал, когато няма разпространяване на доста други вируси, е подобаващ интервал за разпространяването на ковид, като това разпространяване може да бъде следено.

"Няма нито едно научно доказателство, което е правдиво и на която да стъпим и да сме сигурни в това, което вършим ", сподели обаче професорът.

По думите му единственото хубаво е, че сме видели, че този вирус може да бъде следен със съблюдаване на ограниченията - дисциплинираност, отдалеченост, стерилизация.

"Когато бяха вдигнати ограниченията, нашият зов беше хората да съблюдават отдалеченост и стерилизация, само че огромна част от тях подцениха тези ограничения и взеха решение, че всичко е отминало. Напротив - коронавирусът е измежду нас, ние би трябвало да се научим да живеем с него, като бъдем малко по-мъдри и вземаме по-разумни решения ", сподели проф. Ангелов.

Според него през миналите седмици сме следили жестоко нарушение на рекомендациите. Имало е доста събирания на ловни дружинки, религиозни събирания, спортни, свободно държание в нощни клубове, в пиано питейните заведения.

Тези неща съгласно шефа на "Александровска " ще доведат до скок на новозаболелите.

Точно неприятната дисциплинираност и подценяване на ограниченията са повода за по-големия брой инфектирани от последните дни. Най-важното е да не се събират хората в затворени пространства, сподели проф. Ангелов.

Мерките не би трябвало да се неглижират, тъй като видяхме, че демократичните модели като Швеция води до доста неприятни резултати, сподели още той.

Проф. Костадин Ангелов посочи, че пътеката за лекуване на COVID-19 e към 600 лева В Министерството на здравеопазването е обсъждано дали да не бъде нараснала, тъй като в тежките случаи е извънредно незадоволителна, сподели професорът.

В тези случаи има разноски, свързани с многочислени проби, доста проучвания - образни със скенер, доста лекарства и парите, които се отпускат по Здравна каса са незадоволителни за финансирането на тези заболели, сподели още той.

Тестовете обаче се заплащат от страната и цената на един тест е 60 лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР