Тошко ЙордановЦените на парното растат от много години. 40% ръст

...
Тошко ЙордановЦените на парното растат от много години. 40% ръст
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Тесен семеен кръг от финансовото министерство работил по Магнитски БГ

Тошко Йорданов

Цените на парното порастват от доста години. 40% растеж на цените е доста. Едно от предложенията е да отпадне Данък добавена стойност, тогава цената ще падне. Но поради войната в Украйна явно ще бъде тежко да оправим и с цената на парното. Това разяснява в студиото на Нова ТВ депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Антикризисните ограничения

Не съм специалист и не мога да кажа дали те ще бъдат задоволителни. Не мисля обаче, че ще успокоят хората. Тези ограничения ще имат единствено облекчаващ резултат. Бодряшки изказвания, че всичко може да се направи с държавна поддръжка, не са основателни. Ако стопанската система не се развива добре, взимането на заеми не е решение на проблемите. Но въпреки всичко не съм специалист.

Движение по тематиката районен съд Македония

С този вид съдружни сътрудници не можем да бъдем спокойни. Доверието е нарушено. Каквото има да става – ще става. Ние сме споделили нашата позиция и това е написано в съдружното съглашение. Но са водени диалози с европейски дипломати по тази тематика, приказват се неща, които са по-различни от това, което се прави с Министерство на външните работи. Търси се опит да се заобиколи съдружното съглашение, да се стартират договаряния за еврочленство на районен съд Македония.

Ние се опитваме да работим на база подписано съдружно съглашение. Ако бъде нарушено – следствията ще бъдат за сътрудниците ни. Нашите европейски сътрудници обаче към този момент са наясно с казуса. Ако има напън – той е от наши сътрудници от Европейски Съюз. Една от тезите е, че се бърза с решаването на казуса, с цел да пресечем съветското въздействие в районен съд Македония, поради войната в Украйна. И другата теза – че може да се разпадне обединението и да пристигна политическа мощ, която е със мощно съветско въздействие.

Македония би трябвало да направи някои неща – да съблюдават Договора сред двете страни. До края на юни обаче има малко време, с цел да изпълнят изискванията, които сме им сложили.

Ако се свика Консултативен съвет при президента по тематиката за районен съд Македония – ще присъстваме.

Темата за еврото

Ние сме за еврото. Но това е следващото доказателство за неналичието на връзка в обединението. Ето през вчерашния ден беше нарушено съдружно съглашение - къса се конец по конец. Проблемът е да се реше в посока да се резервира курсът сред лев и евро. Ако си разрешат да нарушат този принцип, ние нямаме място в тази коалиция… Освен това не сме сигурни, че ще осъществим изискванията за приемането ни в еврозоната.

Въпросът за началник на Българска народна банка

Политическа партия провалиха избора на нов началник на Българска народна банка. Ако в бъдеще бъде подложен за решение този въпрос, Любомир Каримански ще бъде още веднъж нашата номинация.

Закон „ Магнитски БГ “

Това не е закон „ Магнитски “. Това, което излезе, е безспорен тоталитаризъм – нечий болен мозък е решил да прави това. Това, което се е предписание, е било в стеснен фамилен кръг от министерство на финансите. Самата концепция е неуместна.

Ще оцелее ли обединението

Сложно е обстановката в обединението, не съм врачка…Ако не се съблюдава съдружното съглашение, може да се стигне и до предварителни избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР