Торонто. Повечето от нас се страхуват от ваксинация заради иглата?

...
Торонто. Повечето от нас се страхуват от ваксинация заради иглата?
Коментари Харесай

Analytics Insight: Робот може да поставя ваксини без игла

Торонто. Повечето от нас се опасяват от имунизация поради иглата? Докато огромни компании като Pfizer работят, с цел да ги трансфорат във форма на хапчета, въпреки това, нов робот може да направи процеса на имунизация още по-лесен и по-малко плашещ, защото прави инжекции напълно самичък и без убождане с игла. Този робот е създаден от Cobionix, която е самостоятелна компания за роботика, написа изданието Analytics Inside .

Роботът Коби е показана като самостоятелна и гъвкава платформа за роботика, която може да извършва безчет задания без човешка интервенция и това набира огромна известност през годините. Както нормално, роботите са проектирани да извършват разнообразни задания, само че в този момент те се построяват за цел, която може да бъде по-достъпна от човешки чиновник, като поема рискови задания.

Коби е планиран и построен с изключителна еластичност и просто се нуждае от актуализации на софтуера и незначителни спомагателни принадлежности за промяна на работата. Това разрешава понижаване на цената му, а с цел да покажат какъв брой еластичен може да бъде, основателите му демонстрираха, че той може да слага ваксини.

Той употребява по-малко плашеща опция, технология за инжектиране без игла, създадена от друга компания, която употребява флуидна бликам с високо налягане, която e по-тънка от косъм, инжектираща наличието на имунизацията надълбоко в тъканта на ръката. Докато множеството от роботите за хирургия се ръководят отдалечено, вместо това Коби автоматизира всички свои процеси, употребявайки камери, с цел да открие наличието на пациент и по-късно тяхната идентификация.

Ръката на робота разполага с LiDAR датчик, който сканира бързо пациента, с цел да сътвори 3D карта на тялото му, която се проучва от програмен продукт, с цел да се дефинира най-хубавото място за инжектиране. И тогава се приготвя за слагането на имунизацията. Автоматизирането на такива задания може да направи имунизирането на огромни популации по-евтино, по-бързо, по-лесно и по-безопасно без помощта на медицински експерти.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР