Топлото какао се оказва супер напитка през зимния сезон. То

...
Топлото какао се оказва супер напитка през зимния сезон. То
Коментари Харесай

Защо топлото какао е супер напитка през зимния сезон?

Топлото какао се оказва супер напитка през зимния сезон. То е богато на протеини, магнезий, калий, желязо, фибри, цинк и други хранителни субстанции, а също по този начин възстановява холестерола и кръвната захар.

Историята на развъждането на какаото стартира в Средна Америка. Ацтеките познавали растението от 14 век, когато то било свещено за тях. Тогава се гледало на него като подарък от господ Кетцалкоатъл и било доста ценено.

Зърната получени от неговия плод били употребени освен за обредни пожертвования, а и за платежно средство. Какаовите зърна били употребени за изработката на едно леко люто пиво с доста подправки, което нямало доста общо с усетът на днешното какао.

 Защо топлото какао е супер напитка през зимния сезон? Какаови зърна

Името на питието било произлязло от богът Xocóatl. Маите приготвяли питието от вода, какао, царевица, ванилия и смлени чили чушки. Когато испанските „ завоеватели “ 1519 завладяли Мексико и подчинили ацтеките, те разкрили доста бързо кафявото злато. В съкровищните камери на Монтесума II, последния ацтекски цар, испанците намерили 25 хиляди стотници какао. Като се има поради, че по това време един плебей коствал към 100 какаови зърна, това било голямо богатство.

Рискът от удар, съгласно учените, също понижава откакто изпием чаша топло какао. Антиоксидантният резултат на напитката се дължи на полифенолите. Тези съединения могат да улавят и гасят свободните радикали. С последното могат да понижат риска от невродегенеративни процеси в организма. Консумирането на напитката усъвършенства кръвообращението в мозъка и усилва еластичността на кръвоносните съдове.

Антиоксидантите, съдържащи се в какаото, дейно защищават кожата от прекалено ултравиолетово излъчване. Те могат да предотвратят стареенето, в случай че постоянно се пие от напитката и се прибавя веществото в маските за лице. Медици опровергават схващането, че какаото предизвика развиването на акне, написа 24СМИ.

Учените насочат няколко рекомендации. Те предлагат да се избира висококачествено какао, в което няма изсъхнало мляко, захар и други примеси.

По-рано представители на научната общественост акцентираха какаото като източник на витамин Д2.

След всичко това ние отиваме да си създадем едно топло какао 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР