Топлофикация София подаде заявлението си за новата цена на топлинната

...
Топлофикация София подаде заявлението си за новата цена на топлинната
Коментари Харесай

Топлофикация София иска 29% по-скъпо парно

" Топлофикация София " подаде заявката си за новата цена на топлинната сила за регулаторния интервал 2022/23 година, която е с 29,1% по-висока от настоящата сега, се споделя в известие на сдружението. Новата по-висока цена е образувана, стъпвайки върху контракта на страната ни за доставка на азерски газ, както и на главния ангажимент на публичния снабдител и страната за обезпечаване на контролирания пазар. Само на тази база можем да предложим цена, която да е оптимална за сдружението и обществено допустима за клиентите ни, настояват от компанията. За първи път топлофикационните сдружения подават своите заявки за цените на силата без да има заложени ценови параметри за природния газ и въглеродните излъчвания от страна на КЕВР. При смяна и контрактувани по-добри цени на синьото гориво ще реагираме незабавно и в съдействие с КЕВР ще променим ценовите равнища, дават обещание от " Топлофикация София ".

На чуване в парламентарната комисия по енергетика шефът на КЕВР Станислав Тодоров към този момент разгласи, че има напън върху регулатора за повишаване на праното от юли. Преди ден пред Българска национална телевизия той съобщи, че за разлика от всички останали топлофикационни сдружения, столичната топлофикация е на загуба без значение каква е цената на газа. Според него това се дължи на неприятно ръководство и на политическо вмешателство.

От " Топлофикация София " имат подготвеност да стартира поетапното прекъсване на парното. Според наредбата това би трябвало да се случи до 30 април или в случай че междинната денонощна температура в три поредни дни е над 12 градуса, както и прогнозата за идващите 7-10 дни да е за трайно стопляне. Битовите консуматори могат да заявят дата за по-ранно прекъсване на отоплението. За задачата би трябвало да посетят най-близкия център за обслужване на клиенти, да попълнят заявление и да показват решение от Общото заседание на етажната благосъстоятелност за по-ранно прекъсване. Стопанските клиенти, включително детските градини, учебните заведения и здравните заведения, също могат да заявят по-рано изключване на парното.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР