Топла зима, ама хладна пролет. Хладна,като усещане, но гореща катосметки.

...
Топла зима, ама хладна пролет. Хладна,като усещане, но гореща катосметки.
Коментари Харесай

Все още без жеги, преваляванията продължават

Топла зима, но хладна пролет. Хладна,като чувство, само че гореща катосметки. Защото Топлофикация продължава да подава отопление и няма известия за скорошно прекъсване.

Това се дължи на по-ниските от нормалните температури, а средносрочните модели не престават да настояват, че по-хладното време ще продължи и в идващите дни. В композиция с опция за валежи.

Всичко това се дължи на атмосферната циркулация над Южна Европа, която по този начин се е провела, че ни носи повече от същото.

По-ниското налягане над региона на Балканите и в идващите дни ще дава опция за валежи, основно следобяд, и по-ниски дневни температури изключително на запад и по високите западни полета.

Ще би трябвало да си носим чадълите и в идващите дни, тъй като не се вижда съществено стопляне и изсъхнало време.

Не единствено това, само че и при започване на идната седмица средиземноморски циклон ще ни донесе евентуално още дъжд и по-хладно време в интервала вторник - сряда. Тогава се чака да паднат и повече превалявания.

По-стабилно време с по-високи температури се обрисува да бъдат дните четвъртък, петък и частично събота, още веднъж през идната седмица. Но след първи май евентуално нов средиземноморски циклон ще ни донесе още превалявания и намаляване на дневните температури.

И ето, че захапахме месец май, който се обрисува студен в първите си няколко дни. Все отново, с уточнението, че има повече от 10 дни до тогава и прогнозата може да се промени.

След извънредно топлата зима като че ли сме сюрпризирани от хладната пролет, която продължава да е хладна до началото на май. Какво време ни чака през май, прекомерно рано е да се каже, само че да не забравяме, че май е месец на гръмотевични стихии и градушки, само че и на първите по-серизони жеги, стига да се основат условия за това.

В по-общ проект, в ход е сериозна смяна в екваториалната част на Тихия окен, където излизаме от студената фаза Ла Ниня и навлизаме решително в топлата фаза на Южната вибрация - Ел Ниньо. Това ще оказва въздействие на времето по целия свят през лятото и през идващата зима.

Как обаче ще се развията процесите е невероятно да се дефинира с днешна дата. Могат да се вършат единствено статистически прогнози, които наподобяват по този начин - в исторически проект при такава и такава обстановка се е случило това и това. Но дали още веднъж ще стане по този начин, никой не може да каже.

По-конкретно се открива взаимозависимост сред топлата фаза Ел Ниньо, в която в този момент навлизаме, и по-слабата интензивност на сезона на ураганите в Атлантика. Има и смяна в моделите на зимното време в Съединени американски щати, Европа е прекомерно надалеч и тук въздействието на Ел Ниньо е по-неопределено.

Нестабилното време у нас продължава и в идващите дни - ще се редуват слънце и облаци, дъжд и вятър, и нека Топлофикация се сети да спре най-сетне парното, че сметките за общите елементи висят като " Дамоклев меч " над фамилните бюджети.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР