Топ здравният експерт на САЩ Антъни Фаучи каза в сряда,

...
Топ здравният експерт на САЩ Антъни Фаучи каза в сряда,
Коментари Харесай

Фаучи допуска и четвърта доза ваксина срещу Омикрон в САЩ

Топ здравният специалист на Съединени американски щати Антъни Фаучи сподели в сряда, че е допустимо да бъде предложено слагането и на четвърта доза от имунизациите против COVID-19. Това може да се наложи като мярка против разновидността Омикрон, макар че са нужни повече проучвания за това какъв брой добре актуалните бустери предотвратяват тежки болести, заяви New York Post.
 Рекордни над 377 000 инфектирани за ден в Съединени американски щати
Рекордни над 377 000 инфектирани за ден в Съединени американски щати

2338 са смъртните случаи

" Преди да стартираме да приказваме за четвърта доза ваксина, за нас би било доста значимо да определим трайността на отбраната, изключително против тежко протичане на болестта на третата инжекция на иРНК ваксина и втората ваксина на Johnson & Johnson ", сподели Фаучи на брифинг на оперативната група за COVID-19 в Белия дом.

Но Фаучи сподели, че е допустимо да е нужна повече отбрана против разновидността.

" Възможно е в бъдеще да се нуждаем от спомагателна доза, само че тъкмо в този момент се надяваме, че ще получим по-голяма степен на устойчивост на отбрана от този усилващ изстрел ", сподели Фаучи. " Така че ще вършим малко по малко, ще получим данните от третото увеличаване и по-късно ще вземем решения въз основа на научни данни. "

Фаучи предизвести, че Омикрон е по-добър Но той сподели също по този начин, че " бустерите възвръщат тази степен на отбрана и са от решаващо значение за усъвършенстване на нашия метод към Омикрон ", сподели той.
 Съединени американски щати: Случаите на ковид при деца са извънредно високи и възходящи
Съединени американски щати: Случаите на ковид при деца са извънредно високи и възходящи

Броят на приетите в болница деца с COVID-19 в Ню Йорк се е нараснал съвсем четири пъти този месец

Заради възходящия брой позитивни случаи , Фаучи предизвести американците да не посещават огромни новогодишни празници.

" Ако проектите ви са да отидете на новогодишно празненство с от 40 до 50 души, мощно бих предложил тази година да не вършим това ", сподели Фаучи.

Вместо това, т ой предложи хората да предпочетат дребните събирания вкъщи с имунизирани хора.

Припомняме, че Съединени американски щати са измежду страните, записали върхове по заболеваемост. Случаите на ковид измежду децата са " извънредно високи и се усилват ", съгласно по педиатрия и Асоциацията на детските лечебни заведения, оповестява USnews.

Седмичният брой на случаите на ковид измежду децата се е нараснал с 50% от началото на декември, достигайки близо 200 000 педиатрични случая, обявени предходната седмица , съгласно отчета.

Над 7,5 милиона деца - или почти 1 от 10 деца - са имали ковид от началото на пандемията. Миналата седмица е 20-ата поредна седмица, в която броят на случаите на ковид при деца е над 100 000.

Експертите чакаха случаите на ковид измежду децата да се усилят след празниците и през зимните месеци . Тъй като процентът на педиатричната имунизация фрапантно се забавя и Омикрон нараства в Съединени американски щати, мнозина са загрижени за това по какъв начин ще наподобява близкото бъдеще.

Общият брой на случаите на COVID-19 в Съединените щати надвиши 53 милиона, откакто набъбна с 377 014 от предходната актуализация , съгласно данните на университета Джон Хопкинс, оповестени в сряда.

Това е най-високото на ден нарастване на инфекциите от началото на пандемията .

През миналото денонощие са регистрирани още 2338 смъртни случая, породени от ковид, като общият брой на смъртните случаи е над 820 000.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР