Тонове боклуци засипаха поречието на Места. Буйните води на реката

...
Тонове боклуци засипаха поречието на Места. Буйните води на реката
Коментари Харесай

След Своге и поречието на Места се затрупа с боклуци

Тонове отпадъци засипаха поречието на Места. Буйните води на реката и нейните притоци са донесли доста боклуци, а локалните управляващи са безсилни сами да се оправят с казуса.

" Боклуците са доста повече от минали години, само че пък и река Места беше много по-голяма като равнище. Около 3 метра се подвигна равнището на реката през януари по време на проливните превалявания. Оттогава коритото на реката е цялостно най-много с боклуците, които идват по поречието на река Черна Места ", съобщи кметът на село Елешница Сашо Мицин пред Българска национална телевизия.

Всяка година след проливните превалявания стартират наводненията, а след тях идват и боклуците. Всяка година в разложкото село Елешница се събира доста отпадък, само че тази година казусът е в действителност по-сериозен. Боклук идва и от прилежащите общини - Банско, Якоруда, Белица.

" Правим опити за разчистване, само че се въртим в един обаян кръг, тъй като при идващото прииждане на река Места се получава безусловно същата картина ", добави кметът на Елешница.

През януари прелялата река Искър донесе тонове отпадък на стената на Водноелектрическа централа " Своге ". Огромното количество битови боклуци се трансформира в плаващото бунище, в което имаше от пластмасови бутилки до цели тв приемници.

„ През предходната година сме почистили 1100 тона отпадък от нерегламентирани сметища на територията на общината ”, изясни зам.-кметът на Своге Илия Богданов. Колко тъкмо са противозаконните сметища обаче никой няма визия. 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР