Тома Биков и мнозина други, които експлоатират темата с Nexo,

...
Тома Биков и мнозина други, които експлоатират темата с Nexo,
Коментари Харесай

Скандалът Nexo: как от ГЕРБ пресолиха манджата


Тома Биков и мнозина други, които експлоатират тематиката с Nexo, пресолиха манджата. Въпреки това абсурдът може съществено да навреди на Демократична България и Политическа партия преди очертаващите се предварителни избори.

Депутатът от Тома Биков призна, за донор на " Да, България " и " Волт ", базирайки се на " журналистически изявления ". Преди няколко дни жълти уеб сайтове създадоха сензацията, че изпълнителният шеф на уебхостинг компанията SiteGround Тенко Красимиров Николов, който бил дарил на Демократична България и " Волт "  480 хиляди лв., имал роднинска връзка с Траян Красимиров Николов, който е в управата на Nexo от 2021. 

Оказа се обаче, че Тенко и Траян не се братя. А някои политици, коментатори и анализатори изглежда не са другари на истината. 
Редакцията предлага
Скандалът може съществено да навреди на Демократична България и Политическа партия

Вижда се, че господин Биков, както и мнозина други, които се впуснаха да експлоатират тематиката Nexo силно пресолиха манджата, залагайки по-скоро на страстта и ентусиазма, отколкото на обстоятелствата.

Добре е все отново, че господин Биков има доблестта да се извини. Не е изключено обаче той да е бил стимулиран и от неизбежното дело за клюка, което го чака.

Без значение. Разследването на Nexo ще продължи - както в България, по този начин и в чужбина - още дълго време, може би години. Скандалът може съществено да навреди на Демократична България и Политическа партия към два месеца и половина. Особено в случай че: първо, за него се тръби непрестанно и безсистемно, което към този момент е реалност, и, второ, в случай че прокуратурата има още какво да хвърли на политически котлон, с цел да поддържа температурата на абсурда.

Истината рано или късно ще излезе нескрито

Най-големият политически капитал на Демократична България и Политическа партия в очите на техните избиратели е контрастът сред тях и модела " ГЕРБ-ДПС ". За протестиращите против ръководствата на  думите ГЕРБ, ДПС и корупция са неразривно свързани. 

Демократична България и Политическа партия би трябвало да са наясно, че рухването от високата естрада на морала би било гръмко и доста мъчително. Докато изясняването на всички обстоятелства към Nexo тече, тези обединения би трябвало бързо да се вгледат в своите редици и - ако има потребност - да бъдат оптимално самокритични.

Петър Чолаков

Атакувайки партиите на смяната, техните съперници обаче би трябвало наложително да се придържат към несъмнено откритото. В противоположен случай мнимите им разкрития могат ненадейно да се извърнат против тях и да ги трансфорат в лъжливи овчарчета. 

Повече от всякога в епохата на подправените вести и обществените мрежи е изключително значимо да не забравяме, че от всички несгоди, най-бързо тичат слуховете (Вергилий). Лъжата, както гласи поговорката, може да обиколи света, до момента в който истината си обуе ботушите. Рано или късно, истината обаче постоянно става ясно и отвръща на клеветниците.

****

Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР