“Току що народното събрание прие проекта на държавния бюджет за

...
“Току що народното събрание прие проекта на държавния бюджет за
Коментари Харесай

Василев: Бюджетът позволява добър растеж; Цонев: Исторически бюджет, ако бъде изпълнен

“Току що националното заседание одобри плана на държавния бюджет за 2024г. Програмата е разчетена при 3% недостиг, фокусирано е върху приходната част с много съществени финансови вложения, които да разрешат много добър стопански напредък следващата година ”, това съобщи финансовият министър Асен Василев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Василев разяснява, че за първи път всички финансови разноски са написани. “За първи път от три години имаме признат бюджет предходната година, което ще даде опция да се възнамерява авансово ”, счита Василев. Той изясни, че вдигнатите такси за хазартния бизнес са увеличени от два до четири пъти, само че съгласно него няма опасения от банкрут на занимаващите се с хазартния бизнес.

Йордан Цонев, ръководителят на отрасловата бюджетна комисия в Народно събрание, и народен представител от Движение за права и свободи съобщи, че бюджетът е мъчно формиран и ще бъде сложен за осъществяване. “Този бюджет ще стане исторически в случай че бъде изпълнен, тъй като това е първият бюджет, в който финансовата стратегия на общинско и национално ниво плановете са ясно написани със периоди. Всяко ръководство има бъдеще в случай че работи за жителите и има разговор ”, посочи депутатът от Движение за права и свободи.

Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС разяснява, че денят е добър за финансите на България. “Близо две години бяхме с удължени бюджети, което нанесе доста вреди, само че на база на разговора успяхме да създадем един добър бюджет ”, добави Теменужка Петкова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР