Току-що ексхумираните останки на трима мъже лежат в черни чували

...
Току-що ексхумираните останки на трима мъже лежат в черни чували
Коментари Харесай

Година след началото на войната в Украйна: В окупиран град са открити трупове

Току-що ексхумираните остатъци на трима мъже лежат в черни чували за трупове в малко гробище в градче близо до украинската столица и чакат да бъдат отнесени в моргата. Все още никой от тях не е разпознат .

Украинските управляващи не престават да откриват хора , които са били небрежно заровени в спонтанни гробове по време на късата, само че брутална окупация на селата и градовете край Киев , осъществена от Русия . Близо 200 тела към момента не са разпознати , а 280 души са оповестени за изчезнали . Сред тях е и майката на Олександър Пинчук , Халина . Тялото ѝ по този начин и не е открито в отломките на жилищната ѝ постройка, която е била директно наранена от въздушен удар, нанесен преди година. Пинчук е излязъл от постройката единствено осем часа по-рано и от този момент насам не е виждал майка си, споделя самият той. Вчера младият мъж е стоял в зимния мраз с тъмно лице измежду дребна група опечалени, събрани на религиозна работа в чест на годишнината от офанзивата в град Бородянка .

„ Погледнете единствено какво ни предизвикаха руснаците и какво направиха с нашия хубав град. Как бихме могли в миналото да забравим и да извиним? “, споделя Дмитрий Кошка , свещеникът, който управлява религиозни служби на мястото на някогашната жилищна постройка.

Днес от постройката не е останало нищо, с изключение на очертанията на мястото, където в миналото се е издигала. Зад нея има друга жилищна постройка, почерняла и празна, само че към момента постоянна.

Ексхумацията на трите тела , осъществена през вчерашния ден от два спонтанни гроба в края на гробището в Бородянка , значи, че някои фамилии ще имат опция да научат какво се е случило с техните близки. В началото на март 2022 година, когато съветските сили са окупирали града, един минувач е намерил тримата починали и е погребал телата им благодарение на различен човек, твърди Андрий Небитов , шеф на полицейското ръководство в Киевска област. След това минувачът е напуснал региона. Едва неотдавна се е завърнал и е разказал на управляващите за желанието си да ги погребе, споделя полицейският шеф.

Смята се, че един от починалите е 50-годишен локален гражданин , който е бил убит и отчасти изгорял в колата си , само че с цел да се удостовери това, са нужни ДНК проби . Засега никой не знае кои са другите двама. За страдание, няма и доста движимости, по които да починалите да бъдат разпознати. В една от тях е открит единствено зелен молив, а в различен – пакет цигари и ключодържател. Останките са толкоз разложени , че идентифицирането и определянето на точния метод, по който са умряли, изисква задълбочени съдебномедицински проучвания .

С ексхумацията броят на откритите тела на цивилни жители в окупираните преди време от Русия региони на Киевска област към този момент е 1373 души , твърди Небитов. От всички тях 197 към момента не са разпознати .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР