Токсичните връзки ще ви оставят емоционално изтощени, изтощени, травматизирани, с

...
Токсичните връзки ще ви оставят емоционално изтощени, изтощени, травматизирани, с
Коментари Харесай

5 ценни урока от токсичните връзки

Токсичните връзки ще ви оставят прочувствено изтощени, изтощени, травматизирани, с ниско доверие и обременени с неуместни страсти. Ще се запитате по какъв начин някой, за който сте се грижили, може да извърши толкоз ужасни дейности против вас.

След като си тръгнете, ще разберете, че някогашният ви принудител просто ви е употребявал, с цел да задоволи егоистичните си потребности, а обещанията, които са създали първоначално, не са нищо друго с изключение на неистини, с цел да ви впримчат. Може даже да се обвинявате за резултата от връзката, до момента в който размишлявате и се пробвате да рационализирате ролята си в нейния неуспех.

Това е постоянно срещано следствие, когато една токсична връзка завърши и може да ни остави да се усещаме като че ли сме се провалили като човеци. Въпреки че постоянно възприемаме този неуспех отрицателно, през днешния ден бихме желали да проучим позитивните и скъпи уроци, които можем да извлечем от сходни прекарвания.

 infomax-logo-50-15-HW

5 скъпи урока от токсичните връзки

1.Границите са здрави

 токсичните връзки 5 скъпи урока от токсичните връзки фотография: pinterest

Токсичните връзки постоянно стартират, когато някой прекрачи вашите граници, пренебрегне вашите полезности и тества вашите граници. Докато сте в тази токсична динамичност, може да сте компрометирали границите си, с цел да извършите ненаситните условия на колегата си. Може да сте пожертвали личните си полезности и сте се напрегнали, с цел да ги запазите удовлетворени.

Един значим урок е да осъзнаете, че не би трябвало да позволявате на никого да поеме надзор над вас или да потъпче вашите граници. Трябва да установите и поддържате здравословни граници в живота си и да сте подготвени да се отдалечите, в случай че някой се опита да ги наруши. Чрез този опит ще разберете значимостта на поддържането на граници.

2.Получаване на нови вероятности

 токсичните връзки 5 скъпи урока от токсичните връзки фотография: pinterest

Излизането от токсична връзка ще ви даде нови прозрения, които може би сте пренебрегвали преди. Нашите усещания и житейски избори постоянно са повлияни от нашата среда и образование. Тези фактори образуват визиите ни за обич и взаимоотношения.

Въпреки това, преживяването на токсичните връзки от първа ръка ще ви покаже, че хората могат да употребяват вашата добрина за персонална полза. Ще разберете, че не можете да измененията някой, който не желае да се промени. Това, което може би сте отхвърлили като просто вербално принуждение преди, в този момент ще бъде явно очевидно в резултатите си върху вашето психическо благоденствие. Ще получите нови вероятности, които провокират предубежденията, които в миналото сте имали.

3.Идентифициране на червени флагове

Преживяването на токсичните връзки ви дава способността да разпознавате ранните признаци на токсичност в бъдещи връзки. Ще бъдете по-добре готови да идентифицирате сътрудник, който ви обсипва с несъразмерна любов първоначално, изолира ви от другари или се занимава с прекачване на виновността. Въоръжени с това прекарване, ще можете да забележите червени флагове от разстояние, като се спасите от прочувствения дистрес от влизането в друга токсична връзка. Уроците от вашия отровен опит ще ви разрешат да видите ясно тези предупредителни знаци.

4.Да станеш резистентен

 токсичните връзки 5 скъпи урока от токсичните връзки фотография: pinterest

Токсичните връзки тестват вашите прочувствени, физически и умствени граници. Това ви тласка към точката на строшаване, до момента в който неуморно се пробвате да задоволите ненаситните потребности на колегата си. Сблъсквали сте се с моменти, в които сте мислили, че не можете да издържите повече, само че сте упорствали. Това приключение разкрива вътрешни сили, които в никакъв случай не сте подозирали, че притежавате.

Въпреки напъните им да те пречупят, ти се оказа по-силен и по-издръжлив. Тази новооткрита устойчивост ще ви помогне да се справите с провокациите на живота и да се изправите решително в несгодите. След като сте се справяли с доста по-лоши неща, ще ви е по-лесно да се справяте с сложни хора и обстановки.

5.Оценяване и приоритизиране на себе си

 токсичните връзки 5 скъпи урока от токсичните връзки фотография: pinterest

В токсичните връзки евентуално сте пожертвали личните си потребности и благоденствие в името на колегата си. Давал си безпределно без да получаваш взаимност. Може да сте се отказали от занимания и действия, които харесвате, с цел да дадете приоритет на щастието на колегата си.

Когато достигнахте точка на безсилие, вие осъзнахте, че има ограничаване на това, което можете да дадете. Това прекарване акцентира значимостта да дадете приоритет на личната си грижа и психическо благоденствие пред условията на някой различен. Ще научите също, че разчитането на някой различен за вашето благоденствие постоянно води до отчаяние, защото не всички отвръщат по същия метод.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР