Токио. Японски учени от Токийския институт по медицински науки разработват

...
Токио. Японски учени от Токийския институт по медицински науки разработват
Коментари Харесай

The Japan Times: Япония разработва ваксина, която може да осигури доживотен имунитет срещу коронавирус

Токио. Японски учени от Токийския институт по медицински науки създават ваксина против ковид, която може да обезпечи имунитет за цялостен живот. Предполага се, че клиничните изпитвания ще се проведат през 2023 година, оповестява The Japan Times .

Изследователите споделиха, че са взели за основа имунизацията против едра шарка, създадена през 18 век от Едуард Дженeр. Според експертитe, ръководени от професор Митинори Кохара, в нея употребява вируса на кравешка шарка, който е безопасен за хората.

Идеята е да се сътвори рекомбинантен вирус против едра шарка, който съдържа протеина на ковид. Предполага се, че това би трябвало да докара до доживотно развиване на клетъчен имунитет от организма.

Експерименти върху мишки демонстрират, че животните, имунизирани с имунизацията, са били в положение да оцелеят даже откакто са били инфектирани с птичи грип.

„ Работил съм върху разнообразни технологии за ваксини като аденовирусни и РНК ваксини, само че препаратите, употребяващи вектора на вируса на едрата шарка при кравите, са най-мощните от всички “, сподели Кохара.

Предварително е известно, че японският производител Nobelpharma има намерение да организира първата и втората фаза на клиничните тествания през 2023 година В изследването ще вземат участие 150-200 души, в това число такива, които са страдали от Covid-19 и имунизирани против него. Ако се потвърди успеваемостта на препарата, те имат намерение да го пуснат на пазара през 2024 година

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР