Токио. Полша стартира процедура по предоставяне на убежище на беларуската

...
Токио. Полша стартира процедура по предоставяне на убежище на беларуската
Коментари Харесай

ТАСС: Полша стартира процедура по предоставяне на убежище на Кристина Тимановска

Токио. Полша започва процедура по даване на леговище на беларуската спортистка Кристина Тимановска, която треньорският щаб на националния тим на Беларус реши да се върне вкъщи от Олимпиадата в Токио на 1 август. Това заяви в понеделник телевизионният канал NHK, базирайки се на източници, предава TACC .

От посолството на Полша в Япония споделиха пред сътрудник на ТАСС, че Тимановска е влезнала в постройката на дипломатическото посланичество на Варшава.

Националният олимпийски комитет на Беларус разгласи в неделя, че треньорският щаб на тима по лека атлетика е решил да изпрати Тимановска вкъщи заради прочувственото и психическото й положение. Първоначално беше планувано спортистката да се състезава в Токио в надпреварата на 100 и 200 м. Поради неналичието на нужния брой допинг проби, двама беларуски бегачи бяха изключени от присъединяване в щафетата на 4400 м. Треньорският щаб реши да употребява Тимановска в щафетата, която подлага на критика това решение в обществените мрежи.

Представители на опозиционния Беларуски фонд за взаимност в спорта оповестиха, че Тимановска е наложително изведена от Токио по отношение на рецензиите й към дейностите на треньорския щаб. След това Тимановская разгласи желанието си да търси леговище в Европа. Освен това в обществените мрежи тя се обърна към Международния олимпийски комитет с молба да се намеси в обстановката и да й помогне. Според думите й, върху нея е упражняван напън и се пробват да я изведат от Япония без нейно единодушие.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР