Токио. Днес в 14:00 българско време на Олимпийския стадион в

...
Токио. Днес в 14:00 българско време на Олимпийския стадион в
Коментари Харесай

Днес откриват Олимпийските игри в Токио

Токио. Днес в 14:00 българско време на Олимпийския стадион в Токио ще бъдат публично открити 29-ите Летни олимпийски игри.
За първи път в историята на модерните Игри церемонията по откриването ще протече без наличието на аудитория, какъвто ще е и казусът на всички надпревари от програмата на Токио 2020, като това се прави поради пандемията от ковид.

Именно поради нея Игрите бяха отсрочени с една година и по този метод те стават първите в историята, които ще се проведат в нечетна година. Японците не престават да изпитват съществени терзания за здравето на спортисти, съдии и други публични лица в столицата Токио, която ще бъде под изключително състояние и по време на двуседмичната конкуренция от 23 юли до 8 август и ще се организира в по-голямата си част без аудитория.

Ваксинацията против ковид в страната закъсня и фактът, че тя не е наложителна за всички участници в Токио, повдига въпроси и спомагателни паники. За никого не е изненада, че се появиха към този момент позитивни случаи за ковид в Олимпийското село, както и измежду делегациите на някои страни.

Делегацията на Гвинея пък се отдръпна от присъединяване поради вируса, а по-рано през април Северна Корея разгласи, че няма да пусне спортистите си в Токио, с цел да не рискува тяхното здраве. Публичното мнение за Олимпиадата също не беше от най-положителните – по-голямата част от локалното население бе или за ново отсрочване на форума, или за анулация на Игрите. Олимпиадата продължава да бъде разтърсвана малко преди откриващата гала и от кавги, които доведоха до уволнения и оставки. Бившият началник на Токио 2020 Йоширо Мори подаде оставка заради сексистки мнения и бе сменен от Сейко Хашимото.

В последните дни композитор за откриващата гала – Кейго Оямада, се отдръпна поради остарели изявленията, в които заплашвал свои съученици с увреждания. Режисьорът на церемонията за старт на Игрите Кентаро Кобаяши подаде оставка поради присмиване на Холокоста и антисемитски смешки. Въпреки трусовете, публичната съпротива, бавният ритъм на имунизация и оставки на основни фигури, Токио 2020 ще се организира с година забавяне, въпреки и при закрити порти в по-голямата си част.

Олимпиадата започва с дуел по софтбол сред Япония и Австралия в сряда, в който домакините завоюваха с разгромното 8:1.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР