Президентът на японска компания за момчешка група подаде оставка и се извини за сексуалното насилие на основателя

...
ТОКИО (AP) — Ръководителят на мощна японска агенция за таланти
Коментари Харесай

ТОКИО (AP) — Ръководителят на мощна японска агенция за таланти подаде оставка в четвъртък и се извини, прекъсвано от многократни, дълги поклони, девет дни след като вътрешно разследване стигна до заключението, че нейният основател е малтретирал сексуално стотици млади изпълнители в продължение на десетилетия.

Джули Кейко Фуджишима обяви, че се оттегля от поста президент на Johnny & Associates, агенцията, основана от нейния покоен чичо Джони Китагава , и обеща да допринесе за компенсационен фонд от собственото си състояние.

„Това е, което чичо ми пое ангажимент и като племенница искам да поема отговорността“, каза Фуджишима тържествено.

< p>Фуджишима каза, че предполагаемото сексуално насилие наистина се е случило и че тя ще остане в борда на компанията, за да премине програмата за обезщетение на жертвите.

Група мъже, които обвиниха Китагава, че ги е изнасилил като деца, казаха, че са доволен, компанията се извини, но някои имаха резерви.

„Раните в сърцето ми няма да заздравеят“, каза Юкихиро Ошима пред репортери. „Но се чувствам малко по-добре.“

Фуджишима остава единственият собственик на Johnny's и нейният заместник е изправен пред собствените си обвинения за малтретиране на млади изпълнители.

Следват слухове, че Китагава е малтретирал деца кариерата му в продължение на десетилетия, но силата му му позволи да заглуши почти всички обвинения до смъртта си през 2019 г. Компанията се съгласи да разследва по-рано тази година, след като BBC излъчи документален филм, който говори с няколко обвинители и други започнаха да излизат поименно.

Тримесечното разследване стигна до заключението, че Джони Китагава е насилвал и малтретирал сексуално момчета още през 50-те години на миналия век и е бил насочен към поне няколкостотин души.

Компанията посочи 56-годишен стар изпълнител като нов лидер. Нориюки Хигашияма каза, че се пенсионира като актьор и певец, за да поеме работата, роля, която ще включва надзор на обезщетенията за мъже, които са били нападнати като деца.

„Извършено е ужасяващо престъпление“, каза Хигашияма пред репортери в хотел в Токио, покланяйки се дълбоко на Фуджишима.

„Ще отнеме време, за да си върна доверието, и аз залагам живота си на карта за това усилие.“

Хигашияма веднага полеви въпроси относно обвинения, че е участвал в тормоз или сексуално малтретиране на други момчета на Джони.

„Не си спомням ясно; може би се е случило, може би не се е случило,” каза той.

Той призна, че е склонен да бъде строг с по-младите изпълнители и че може да е правил неща като тийнейджър или на 20 години, които не би направете сега.

Нова структура на компанията, която ще включва външен служител по съответствието, ще бъде обявена следващия месец, каза Фуджишима.

В един момент тя се задави в сълзи, подчертавайки, че постиженията на певците и танцьорите на компанията.

„Изпитвам дълбока благодарност само към всички фенове“, каза тя.

Китагава беше толкова могъща, че тя и много други запази мълчание, добави тя.

Мъжете, които се появиха, казват, че Китагава ги е изнасилвал, галил и малтретирал, докато са работили за неговата компания като танцьори и певци.

Много от жертвите бяха членове на резервна група, наречена Johnny's Jr., които танцуваха и пееха зад по-големи звезди. Един мъж, който се появи наскоро, каза, че е бил рутинно малтретиран, когато Китагава все още не е основал компанията си. Той беше само на 8 години.

Хигашияма отрече да е жертва. Той каза, че Китагава му е бил като баща, като същевременно заклейми действията му като „най-жалките в историята на човечеството“.

Когато разбра какво е направил Китагава, той се почувства така, сякаш е загубил всичко, спомня си Хигашияма.

„Вие ще прецените дали съм квалифициран да поема тази работа“, каза той.

Отделно Световните рекорди на Гинес казаха, че са лишили Китагава от всички рекорди, които е държал, като например хитове номер 1, според политиката му спрямо „престъпниците“.

___

Юри Кагеяма е в Twitter https://twitter.com /yurikageyama

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР