Тодор Янчев е помощник-треньор на Стойчо Младенов в казахстанския Кайсар,

...
Тодор Янчев е помощник-треньор на Стойчо Младенов в казахстанския Кайсар,
Коментари Харесай

Тодор Янчев: Всеки ден се уча от Стойчо, Сектор Г показа класа срещу Лудогорец

Тодор Янчев е помощник-треньор на Стойчо Младенов в казахстанския Кайсар, с който завоюва Купата на страната при започване на октомври. Янчев даде изявление за " Блиц ".

Какво е чувството да спечелиш Купата на друга страна?

- Усещането е доста хубаво. Това ми е първо отличие с различен тим отвън ЦСКА. Бяхме доста щастливи целият треньорски щаб. Още повече, че го направихме с тим, който е печелил купата преди 20 години, само че за първи път ще играе в Европа. Това е огромен триумф за клуб без огромни обичаи.

А какво е чувството да си част от екипа на Стойчо Младенов?

- Аз съм горделив и му благодаря, че ме предложения в щаба си още в ЦСКА, а по-късно и в Кайсар. Това е огромна благодарност. Имам отлична опция да се изучавам и развъртвам в треньорството при най-хубавия експерт, при който съм работил. Всеки ден се изучавам от Стойчо.
 Стойчо Младенов: Винаги съществува възможност да се завърна в ЦСКА, има първи проблясъци на възстановяване в Левски
Стойчо Младенов: Винаги съществува възможност да се завърна в ЦСКА, има първи проблясъци на възстановяване в Левски

" Знам какъв брой е мъчно без пари да се взимат футболисти "

С кой български клуб би сравнил Кайсар?

- Клубът нямаше обичаи да е фактор в казахстанския шампионат. До нашето идване ту влизаше, ту изпадаше от локалния хайлайф. Така че бих го сравнил с тези наши тимове, които нямат огромни обичаи и не са непрекъснати участници в " А " група. С идването на Стойчо Младенов обаче всичко внезапно се промени в позитивна посока. През първата ни година Кайсар приключи на шесто място, след това на пето място, в този момент отново на шесто място, само че в същото време спечелихме Купата на Казахстан. Започна да се приказва с почитание за отбора и много тимове към този момент се преценяват с Кайсар. Предстои ни късмет за още един трофей, тъй като през март е мачът за Суперкупата с първенеца на Казахстан Астана.

Как е животът в Казахстан и по какъв начин пътувате за мачовете с оглед големите дистанции?

- Казахстан е голяма страна - над 2,5 милиона квадратни километра повърхност. Като тръгнем за мачовете, по четири дни сме на път. Имаме по три часа полети със аероплан. Летим до Нур-Султан или Алмати и след това с прикачване хващаме нов полет до дестинацията, където ни е мачът. Иначе животът в Казахстан е спокоен, има ред, сигурност, дисциплинираност. Те са националисти. Преди всяко едно спортно събитие пускат химна на Казахстан. Така възпитават младите да обичат родината си, което е доста хубаво.

Два езика се приказват в Казахстан - казахски и съветски. Казахският много по-различен ли е?

-О, много по-различен. В него има думи, които са сходни на турските.
 Ръководството на ЦСКА честити рождения ден на Тодор Янчев
Ръководството на ЦСКА отдели особено внимание на Тодор Янчев

Честити рождения ден на дългогодишния си капитан

Следиш ли какво се случва с ЦСКА и българското състезание?

- Да. Имаме българска телевизия в Казахстан и при първа опция следим всички мачове. За голямо страдание ЦСКА претърпява по-тежък интервал. Знаем, че нашият тим постоянно е бил любимец за купата, само че в този момент изоставаме сензитивно от първото място. Не помня по кое време за последно ЦСКА е бил по този начин надалеч от огромната си цел. За аргументите не ме питайте, тъй като не мога да ви отговоря. Не съм вътре в кухнята, с цел да знам. Но мощно се надявам един ден ЦСКА да се завърне там, където би трябвало да бъде. Прави ми усещане, че все пак публиката продължава да поддържа тима. Ето нощес против Лудогорец бранш " Г " отново потвърди класата си.

Преди месец се говореше, че има вид Стойчо Младенов да се завърне на треньорския пост в ЦСКА. Твоят коментар?

- Ще отговоря единствено с едно изречение: Няма нищо по-хубаво от това да работиш в България и по-специално в дома си...

Ти си част от кредиторите в ЦСКА. Получи ли си парите?

- Да, получих ги.
 Иван Велчев разкри, че Добри Димов е първият заемодател, дарил парите си на ЦСКА
Кюстендилеца разкри кой е първият заемодател, дарил парите си на клуба

Домакинът на ЦСКА Добри Димов

Кои са най-приятните ти мемоари от престоя ти в ЦСКА като футболист?

- Прекарах 11-12 години в клуба като футболист. Всяка от трите трофеи, които завоювах, са част от най-хубавите ми мемоари от " Армията ". Но първата е най-сладка. И не тъй като ми беше първата, а тъй като много време я чакахме. Говоря за сезон 2002/03. Преди това ЦСКА подвига купата през 1997 година, след което Литекс има две следващи трофеи, а огромният ни противник Левски е три пъти подред първенец. Затова бяхме доста щастливи и горди от триумфа. При втората ми купа през 2005 година бях капитан на ЦСКА, когато ни водеше Йешич. При третата, през 2008 година, още веднъж станах първенец под управлението на Стойчо Младенов. Тогава бяхме безапелационни. Финиширахме без загуба и с цели 16 точки задатък пред Левски.

А най-неприятните ти мемоари кои са?

- Неприятните избледняват на фона на всичко, което реализирах като състезател на ЦСКА. Положителните моменти са били повече. Но в случай че би трябвало дам съм прям и да разкрия нещо забавно за себе си, ще призная, че доста тежко одобрявах загубите. Не излизах, не приказвах с никого, не си подвигах телефона, апетитът ми изчезваше. При мен беше болестно положение, признавам си, губех мозъка и дума. Съпругата ми излезе доста търпелива, за което постоянно ще и бъда признателен. Как ме е търпяла, не знам. Паднеше ли ЦСКА, за мен като че ли светът свършваше.
 ЦСКА и Лудогорец приключиха 0:0 в мач от шампионата
Предпазливи ЦСКА и Лудогорец още веднъж не се победиха в дербито на шампионата

Двата отбора имаха по един страховит късмет да стигнат до триумфа

Ти си от Казанлък, където по принцип има доста цесекари. Но за какво ти си станал почитател на ЦСКА?

- Как няма да стана, откакто татко ми и брат ми са върли цесекари! Аз помня мощния отор на ЦСКА от началото на 80-те години, когато любимци ми бяха Стойчо Младенов, Джеки Димитров, Джони Велинов, Цецо Йончев. След това пристигна поколението на Ицо, Емо, Любо, водени от капитана Лъчо Танев.

Завършваме изявлението със следния въпрос: Ако участваше в анкетата за притежател на " Златната топка ", каква щеше да е твоята тройка?

- На първо място Меси и никой различен!

Добре, но Меси през 2019 година няма съществени триумфи?

- Има купа на Испания, както и доста персонални върхове. Нека това не се не помни - персоналните върхове. Освен това Меси е вълшебник на терена. През 2019 година той показваше отново класата си. Показа я и нощес, когато самичък победи Атлетико посред Мадрид. На второ място ще слага Ван Дайк от Ливърпул, а на трето - Кристиано Роналдо.
 Меси, Ван Дайк, Салах: Това ли е Топ 3 за Златната топка?
Меси, Ван Дайк, Салах: Това ли е Топ 3 за Златната топка?

Без Кристиано Роналдо в тройката
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР