Тодор Тодоров от дирекция Сигурност“ към БДЖ разказа как с

...
Тодор Тодоров от дирекция Сигурност“ към БДЖ разказа как с
Коментари Харесай

Полицаи във всеки влак след кървавата драма с луд пътник?

Тодор Тодоров от дирекция „ Сигурност “ към БДЖ описа по какъв начин с подръчни средства въоръженият с нож мъж залостил вратата 

Ръководството на БДЖ упорства за полицейско наличие във всеки трен, откакто вманиачен пасажер рани чиновник на реда. Нападението стана на 9 април по направлението от София за Силистра, оповестява бТВ.

„ Въпросният пасажер с букви Н. В. се качва от Централна гара в посока Горна Оряховица. При инспекция от кондуктора се оказва, че няма билет и е помолен да закупи. Категорично отхвърля. Потърсено е подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи на гара Мездра и при тяхната интервенция е закупил билет до гара Горна Оряховица “, сподели Тодор Тодоров от дирекция „ Сигурност “ към БДЖ.

„ При качване на влака Русе – Силистра още веднъж няма билет. Отказва да купи билет и влиза в купето като споделя, че този трен би трябвало да пътува до София, а не до Силистра. С подръчни средства залоства вратата “, прибавя той. 

Наложило се е чиновниците на БДЖ да повикат ГДБОП. Мъжът бил въоръжен с нож и счупена бутилка и намушкал един от чиновниците на специфичните сили. Полицаят е засегнат в региона на крайници, само че не е ясно положението му. След като е арестуван, мъжът е заведен в районно ръководство. По думите на Тодор Тодоров става въпрос за психологично неустойчив човек. 

Тодор Тодоров разяснява, че чиновниците на БДЖ са работили по отношение на наредбите, като са се пробвали  да беседват с индивида, с цел да се успокои и да излезе от купето или да закупи билет. Според него не е имало никаква заплаха за другите пасажери, защото мъжът е бил самичък в купето.

Според него обаче би трябвало да има полицейско наличие във всеки един трен. Именно за осигряване на доплънителни ограничения ще упорства БДЖ за идните празници. 

„ Жандармерията реагира, има наличие във влаковете, само че заради стеснен техен запас не във всеки трен има органи на полицията. В този трен не е имало служител на реда, тъй като не е имало сигнали досега за този сектор “, сподели още Тодор Тодоров. 

По думите му случаи като този са редки, само че от началото на годината има над 50 замеряния с камъни по влакове, най-вече от малолетни и малолетни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР