Тодор Тагарев е поискал НАТО да поеме контрола на въздушното

...
Тодор Тагарев е поискал НАТО да поеме контрола на въздушното
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: НАТО да поеме контрола на въздушното ни пространство

Тодор Тагарев е изискал НАТО да поеме контрола на въздушното пространство на България. Призивът идва през персоналния профил на Тагарев, който беше препоръчан за поста министър на защитата.

Освен НАТО да поеме контрола на въздушното ни пространство над България Тагарев поучава премиера да бъде позволено разполагане на спомагателни изтребители от съюзни страни.

Тагарев се аргументира с това, че българските летци имали „ лимитирана подготовка “, няма опция и за опознаване на изтребителите МиГ-29. Позицията на Тагарев е в несъгласие с поисканото от президента Румен Радев през вчерашния ден на среща с политическото и висшето военно управление. Радев настоя въздушното пространство да се охранява от български самолети. В момента четири изтребителя „ Юрофайтър “ на испанските Военновъздушни сили укрепват защитата на българското небе.

В къс интервал - през април, задачата на тези самолети ще съвпадне с разполагането на три Ф-35 от Нидерландия, които ще останат до края на май. Според решение на държавното управление броят им да бъде повишен до 8. В обявата си съветникът на премиера Тодор Тагарев упорства за оценка на оборудванията за Противовъздушна отбрана. И в случай че има потребност страната ни да изиска от съдружниците наша територия да има мобилни 3D радари и системи за противовъздушна и противоракетна защита.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР