Точно по време на Олимпийските игри Япония поставя нови рекорди

...
Точно по време на Олимпийските игри Япония поставя нови рекорди
Коментари Харесай

Епидемиолог: Олимпиадата трябва да спре!

Точно по време на Олимпийските игри Япония слага нови върхове на инфектирани с ковид. В страната нарастват страховете за срив на здравната система, написа немският бизнес вестник " Ханделсблат ".

Япония се колебае сред еуфорията на олимпийските медали и страха от вируса, обобщава журналистът Мартин Келинг. В бъдеще освен в столицата Токио заведенията за хранене ще затворят рано вечерта и ще спрат да продават алкохол, само че и в прилежащите префектури ще важат по-строги правила. Новите ограничения се отнасят за префектурите Канагава, Чиба и Сайтама, както и в метрополията Осака.

В Япония, където пациентите с Covid-19 могат да се лекуват единствено в държавни лечебни заведения, нарастват опасенията, че сривът на здравната система ще се повтори.

През пролетта, по време на четвъртата вълна, в метрополиса Осака, няколко десетки души починаха в домовете си - на вятъра чакаха място в болничното заведение.

Хората с други болести и незабавни пациенти също са имали усложнения при намирането на клиники, съгласно известният японски епидемиолог Хироши Нишиура от университета в Киото.

Прогнозите са, че 10 000 нови случая на коронавирусна зараза ще бъдат откривани всекидневно в столицата Токио през август, изключително измежду по-младото потомство.

В битката против вируса японците последователно изчерпват ресурсите си. Премиерът Суга прикани хората непрекъснато да се защищават от вируса и да се имунизират.

Към днешна дата са имунизирани единствено към 30% от популацията, измежду които съвсем няма хора под 65 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР